CJ Suceava va realiza un master plan judeţean pentru gaz natural care să includă şase noi magistrale

> Gheorghe Flutur: Suceava a plătit prea mult pentru „Utilităţi şi mediu”, iar 61 de primării au fost puse în genunchi şi cred că merită o compensaţie în ceea ce priveşte gazul metan

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, preşedinte al PNL Suceava, a anunţat, vineri, în conferinţă de presă, că urmează să fie elaborat un master plan judeţean pentru gazul natural care să includă şase noi magistrale de gaz natural.

Flutur a spus că atât PNL Suceava, cât şi parlamentarii PNL de Suceava sunt extrem de supăraţi că au fost aruncate la coş de parlamentarii PSD – ALDE cele 32 de amendamente la Legea bugetului pentru 2019 propuse de liberali.

„Nu se poate să ai autism politic să nu ţii cont de propunerile de la Suceava pentru dezvoltarea zonei, fie că vorbim de autostrada care să lege Moldova de Transilvania, drumul expres care să lege Suceava de Bucureşti, dar fie că vorbim de sprijin pentru primari pentru programul marca PSD «Utilităţi şi mediu»” a spus Flutur.

El a arătat că din cauza programului „Utilităţi şi mediu” sunt primării aproape în faliment, pentru că, de când e PSD la guvernare, nu au fost transferate fonduri pentru plata ratelor la creditul cu garanţii guvernamentale.

Flutur a mai spus că nici amendamentul privind finanţarea a şase noi magistrale de gaz metan nu a fost aprobat.

El a anunţat că, în ceea ce priveşte gazul metan, se va elabora un master plan judeţean.

„Avem informaţii că se pregătesc anumite proiecte. În Dolj, prima magistrală se construieşte deja. Noi am cerut şase magistrale de gaz metan noi cum ar fi Păltinoasa – Cacica –Vicovu de Sus, Pojorâta – Vatra Dornei – Poiana Stampei, Suceava – Salcea – Liteni – Dolhasca, Cacica – Comăneşti – Dărmăneşti. Nu s-a aprobat nimic” a spus Flutur.

El a arătat că prin master plan „vom cere aceste investiţii în magistrale de gaz natural şi că se va cere Guvernului transparenţă în alocarea banilor”.

„S-a scumpit lemnul de foc în ultimii ani foarte mult şi vom cere în fiecare zi racordarea la gaz metan pe acolo pe unde trece deja magistrala” a spus preşedintele CJ, care a arătat că în asemenea situaţii sunt localităţi din zona Fălticeni, precum Vadu Moldovei, Forăşti, Fântâna Mare, Cornu Luncii.

„Se poate face racordare la conducta de gaz metan şi trebuie să se facă” a precizat Flutur.

El crede că judeţul Suceava a plătit prea mult pentru proiectul ratat al PSD „Utilităţi şi mediu la standarde europene” şi că ar trebui să beneficieze de aceste investiţii: „Suceava a plătit prea mult pentru «Utilităţi şi mediu», iar 61 de primării au fost puse în genunchi şi cred că merită o compensaţie în ceea ce priveşte gazul metan”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: