La New York

Alexandru Băişanu, discuţii în cadrul campaniei de susţinere a candidaturii României la Consiliului de Securitate al ONU

Deputatul ALDE de Suceava Alexandru Băişanu a participat,  la New York, la o întâlnire cu reprezentantul României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, cu care a discutat despre susţinerea candidaturii României ca membru al Consiliului de Securitate ONU.

Alexandru Băişanu a arătat că a răspuns invitaţiei lui Ion Jinga, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar, reprezentantul României la ONU, cu care a discutat despre candidatura României pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate ONU.

Deputatul ALDE a precizat pe pagina sa de socializare că a avut o zi plină dedicată susţinerii candidaturii României la Consiliul de Securitate ONU.

Băişanu a menţionat că România a arătat că are o voinţă constantă de a promova cooperarea internaţională în toate domeniile în cele patru mandate ca membru ales al Consiliului de Securiate ONU din anii 1962, 1976-1977, 1990-1991 şi 2004-2005, iar că ţara noastră şi-a câştigat respectul internaţional şi că are capacitatea să ducă la îndeplinire un nou mandat.

Întâlnirea cu ambasadorul Ion Jinga a fost organizată în marja participării unei delegaţii parlamentare române la audierea parlamentară de la Organizaţia Naţiunilor Unite, desfăşurată la New York sub egida Uniunii Interparlamentare.

Candidatura României vizează obţinerea locului de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU (CSONU) alocat Grupului Est-European, pentru perioada 2020-2021. Alegerile se vor desfăşura în cadrul celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale, în iunie 2019.

Încă de când s-a alăturat Organizaţiei Naţiunilor Unite, în 1955, România a susţinut ferm autoritatea Consiliului de Securitate, jucând un rol activ şi pozitiv în cadrul celei mai importante organizaţii de cooperare globală.

Ca membru nepermanent al CSONU, România anunţă că va contribui la întărirea rolului unic al organizaţiei, de garant al păcii şi securităţii, promotor al dezvoltării durabile şi susţinător al drepturilor omului şi al statului de drept. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: