Primăria Suceava a găsit constructor pentru noua seră de flori

> „Sper ca, într-un an de zile, să avem această seră floricolă” a spus edilul-şef Ion Lungu > Obţinerea seminţelor, florilor şi răsadurilor în noua seră floricolă ar genera o economie de cel puţin 400.000 de lei

Primăria Suceava a reuşit să finalizeze procedura de licitaţie pentru desemnarea constructorului noii sere floricole a municipiului. Primarul Ion Lungu spune că a fost înregistrată o singură ofertă, respectiv cea a asocierii sucevene dintre firmele Florconstruct şi Agacon. Investiţia a fost scoasă la licitaţie pentru două milioane de lei, execuţia fiind adjudecată cu 1,95 de milioane de lei. Edilul-şef a anunţat că execuţia ar trebui să se desfăşoare pe durata a 12 luni, termen care curge de la data la care se va da ordinul de începere a lucrărilor.

„Sper ca, într-un an de zile, să avem această seră floricolă. Ne dorim ca să facem cât mai mult material săditor pentru noi, pentru amenajările din oraşul nostru, să avem un oraş al florilor” a subliniat Ion Lungu.

Proiectul întocmit de specialişti prevede, printre altele, dotarea noii sere cu instalaţii automatizate de irigare şi climatizare, dar şi cu vestiare şi grupuri sanitare cu duşuri pentru lucrători.

În prezent, florile şi materialul săditor sunt produse în sera de 650 mp a Direcţiei Domeniului Public, precum şi într-o alta de circa 5.500 mp, închiriată contra a 40.000 de lei/an. În 2016, spre exemplu, prin Direcţia Domeniului Public s-au achiziţionat seminţe şi răsaduri în valoare de 270.000 de lei, iar după cultivarea şi creşterea în regim propriu, pe raza Sucevei s-au plantat flori la o valoare de piaţă de 645.000 de lei. Astfel, obţinerea seminţelor, florilor şi a răsadurilor în noua seră floricolă ar genera, în condiţiile din 2016, o economie de 405.000 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: