Spitalul Județean de Urgență Suceava, primul din țară certificat pe standardul antimită

> Vasile Rîmbu: Toți pacienții să fie în poziție de egalitate, să fie tratați la fel, indiferent dacă au, dacă n-au, că vreau, că nu vreau

Spitalul Județean de Urgență Suceava este primul spital din țară care a fost certificat pentru implementarea standardului antimită, a anunțat managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu.

El a spus că acest certificat, pe standardul ISO 37001-2016,  a fost primit într-un cadru oficial în prezența reprezentanților DGA, parchetelor și Poliției.

„E un standard nou, din 2016, nu este invenție românească și se adresează lumii întregi” a precizat Rîmbu.

Potrivit lui, afișajele, adresându-se la două categorii de actori, sunt deja pe căile de acces, pe ușile de intrare în spital sau secții, fiind atenționați și cei care provoacă și cei care pretind.

El a explicat că prin insituirea managementului antimită și anticorupție, cei care intră în spital vor fi informați că în această unitate sanitară nu se acceptă mita, precum și asupra instrumentelor pe care le au la dispoziție în cazul în care li se cere sau li se dă de înțeles că ar trebui „să dea ceva”.

Certificarea Spitalului Județean de Urgență Suceava pe standardul ISO 37001-2016  a început încă de anul trecut, iar obiectivul este să fie reduse „practicile incorecte”, fiind vizată atât prevenirea, cât și descurajarea comportamentelor inadecvate legate de activitatea medicală, de raporturile dintre medicii prescriptori și furnizorii de medicamente, precum și de achizițiile pe care le efectuează spitalul.

„Nu suntem îngeri fără de păcat, dar încercăm să avem păcate cât mai puține. Pe de o parte trebuie să ne abținem în a provoca și ceilalți în a condiționa sau a răspunde acestor provocări” a declarat managerul SJU Suceava.

El a mai spus că toți pacienții trebuie să fie în poziție de egalitate, „să fie tratați la fel, indiferent dacă au, dacă n-au, că vreau, că nu vreau”.

Managerul a menționat că a fost introdus inițial un telefon al pacientului, iar acum există și o adresă de email pentru cei care reclamă astfel de comportamente, astfel încât conducerea spitalului va putea lua măsuri de ordin administrativ sau disciplinar.

Râmbu a spus că se dorește ca astfel de situații să fie cât mai puține și chiar să dispară.

Președintele CJ Suceava Gheorghe Flutur a spus că în SJU Suceava sunt condiții foarte bune pentru angajați și pacienți.

„Am asigurat condiții civilizate, moderne de lucru, salarii mari, consistente și la timp pentru personalul din sănătate. Pentru confortul pacienților, brățara cu toate datele de identificare și informațiile pe sănătate, dar și asistenții de proximitate din UPU care țin legătura cu aparținătorii, cu familia agitată care vine cu pacientul” a spus Flutur. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI