Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava – pregătit pentru o eventuală declarare a epidemiei de gripă

> Au fost cumpărate teste rapide pentru depistarea gripei, s-au intensificat măsurile pentru prevenirea şi controlul infecţiilor respiratorii şi s-a mărit capacitatea Secţiei de Pediatrie

Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava are asigurat stocul de medicamente necesare în tratamentul infecţiilor respiratorii, a achiziţionat teste rapide pentru depistarea gripei în UPU şi în Secţiile de Boli Infecţioase şi Pediatrie şi a intensificat măsurile pentru prevenirea şi controlul acestora.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţe Suceava, economist Vasile Rîmbu, a declarat, vineri, că au fost luate toate măsurile necesare pentru prevenirea şi controlul infecţiilor respiratorii, ţinând cont de contextul epidemiologic actual.

El a spus că au fost achiziţionate deja 100 de teste rapide pentru diagnosticul gripei, urmând ca în zilele următoare să ajungă în spital alte 200 de teste, care au fost comandate firmei distribuitoare.

Rîmbu a mai spus că prima tranşă de teste rapide a fost repartizată Unităţii de Primiri Urgenţe, Secţiei de Boli Infecţioase şi Secţiei de Pediatrie.

El a subliniat că alte măsuri de prevenţie vizează asigurarea echipamentului de protecţie pentru vizitatori, purtarea măştii de protecţie de către personalul medico-sanitar atât în UPU, cât şi în celelalte secţii, precum şi întărirea măsurilor de igienă generală, dezinfecţie, igiena mâinilor, iar personalul Compartimentului de prevenire şi control al infecţiilor asociate asistenţei medicale supraveghează respectarea acestor măsuri.

Managerul SJU Suceava a precizat că se menţine măsura privind interzicerea accesului vizitatorilor în Secţiile Obstetrică  – Ginecologie, Anestezie – Terapie Intensivă, Neonatologie şi Boli infecţioase, fiind decisă la nivelul conducerii spitalului măsura limitării numărului de vizitatori în secţii şi reducerea programului de vizită la o oră pe zi, doar în intervalul orar 15.00-16.00.

El a arătat că în condiţiile în care numărul pacienţilor care necesită internarea în Secţia de Pediatrie a spitalului a crescut în ultimele zile, s-a luat decizia de a mări temporar capacitatea acestei secţii cu încă trei saloane de la Chirurgie şi ortopedie infantilă, mai ales că cele două secţii sunt învecinate şi se poate asigura prompt supravegherea pacienţilor.

„Spitalul are asigurate stocurile de medicamente pentru tratamentul bolilor respiratorii, iar în funcţie de nevoile care apar pe parcurs, se vor face achiziţiile de medicamente necesare”, a mai declarat managerul SJU Suceava.

De menţionat este că testul rapid pentru diagnosticarea gripei permite identificarea tipului de virus gripal A sau B într-un timp scurt, iar pentru stabilirea subtipurilor de virus se efectuează analize de laborator suplimentare.

Totodată, utilizarea testelor rapide mai permite ca, în cazul rezultatelor pozitive, pacienţii cu diagnostic prezumtiv de gripă să fie izolaţi pentru prevenirea contaminării altor pacienţi.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, vineri, că aşteaptă comunicatul Institutului Naţional de Sănătate Publică, iar în cazul în care acesta va indica pentru a treia săptămână că numărul de cazuri diagnosticate este mare decât numărul de cazuri estimate va fi declarată epidemie de gripă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: