O nouă victimă într-un incendiu de locuinţă

> O bătrână din comuna Fântânele a fost găsită carbonizată în casa cuprinsă de flăcări > Bilanţul morţilor înregistrate în urma incendiilor pe parcursul acestei ierni a ajuns deja la nouă

 Încă o viaţă a fost curmată ieri dimineaţă într-un incendiu. Este vorba despre o bătrână în vârstă de 81 de ani, din comuna Fântânele. Incidentul s-a înregistrat în jurul orei 8, când militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Fântânele, au fost solicitaţi să intervină cu trei autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea incendiului izbucnit la o gospodărie particulară din satul Stamate, comuna Fântânele. La sosirea echipajelor, ardea generalizat casa de locuit, cu pericol de propagare a flăcărilor la construcţiile învecinate. Din păcate, după localizarea flăcărilor care au mistuit casa pe o suprafaţă de 50 mp şi bunurile existente, pompierii militari au găsit în interiorul locuinţei şi trupul carbonizat al proprietarei.

Flăcările au izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului căzut din soba cu acumulare de căldură, spun pompierii. De altfel, pe parcursul nopţii de joi spre vineri au fost înregistrate nu mai puţin de trei incendii în doar câteva ore, în urma cărora o persoană a murit, alta s-a ales cu arsuri, iar valoarea pagubelor e una importantă.

Startul seriei incendiilor a fost dat puţin după miezul nopţii pe raza localităţii Slătioara, comuna Râşca. Militarii Detaşamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Râşca, au intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea flăcărilor care înghiţiseră casa de locuit din bătătura unei gospodării particulare. Clădirea realizată din lemn ardea generalizat, aşa că lupta cu flăcările a durat aproape 3 ore, timp în care focul a transformat în scrum casa de locuit, pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp, obiecte de mobilier, aparatura electrocasnică şi celelalte bunuri din interior.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect.

O altă luptă cu flăcările a fost dusă de salvatorii militari suceveni pe raza comunei Udeşti. Pompierii Detaşamentului Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Udeşti, au intervenit cu două autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea incendiului izbucnit la o gospodărie din satul Racova. Până la sosirea echipajelor, focul cuprinsese tot acoperişul casei şi interiorul acesteia, existând pericolul de extindere a incendiului la întreaga gospodărie. În timpul intervenţiei, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical proprietarului (un bătrân de 88 ani), care suferise un atac de panică, dar şi arsuri la o mână. Ulterior, octogenarul a refuzat transportul la spital. Din păcate însă, bătrânul a rămas în toiul iernii fără acoperiş deasupra capului, focul transformându-l în cenuşă pe o suprafaţă de 80 mp, la fel cum s-a întâmplat şi cu elementele de tâmplărie din lemn, obiectele de mobilier, aparatura electrocasnică din locuinţă. Cercetările efectuate de pompieri au dus la concluzia că tot necazul a plecat, cel mai probabil, de la jarul căzut dintr-o sobă cu acumulare de căldură.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: