Aeroportul Suceava

Din aprilie se suplimentează cursele spre Londra, Milano şi Roma, dar şi spre Bucureşti

> Continuăm discuţiile pentru zboruri spre capitale europene, cum ar fi Bruxelles, Madrid sau Paris, dar şi spre Germania > Îmi exprim speranţa ca Aeroportul Suceava să devină bază pentru două aeronave, spune Gheorghe Fluture

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, că se continuă dialogul cu companii aeriene pentru noi destinaţii şi noi zboruri interne şi internaţionale de pe Aeroportul Suceava, arătând că odată cu programul de vară se suplimentează mai multe curse.„Menţinem un permanent dialog cu companii aeriene pentru introducerea de noi destinaţii şi noi zboruri interne şi internaţionale pe Aeroportul Ştefan cel Mare din Suceava. Ca urmare, se anunţă deja suplimentări de curse, chiar de la începutul lunii aprilie, odată cu intrarea în vigoare a orarului curselor pentru sezonul de vară 2019” a spus Flutur.

El a arătat că, de asemenea, după ce a făcut cunoscute o serie de propuneri ale pasagerilor, au fost operate şi modificări în graficul zborurilor, iar cele mai consistente suplimentări vor fi pe Londra, la extern, precum şi cu Bucureştiul, la intern.

Potrivit acestuia, pentru Londra-Luton va fi introdus încă un zbor, marţi, astfel că vor fi zboruri zilnice Suceava – Londra/ Londra – Suceava, iar pentru intervalul 29 martie – 1 iulie 2019, aterizare la Suceava la ora 12 şi decolare la ora 12.35, urmând ca, de la 1 iulie, aterizarea la Suceava să fie la ora 3.45, iar decolarea la ora 6.

Începând cu 16 septembrie vor fi 11 zboruri săptămânale pe destinaţia Londra, pentru că se mai introduc patru frecvenţe pe săptămână, în zilele de luni, miercuri, vineri şi duminică, cu aterizare la Suceava la ora 12.20 şi decolare la ora 12.55.

În ceea ce priveşte destinaţia Roma, se introduce încă un zbor şi se modifică zilele în care operează. Astfel, dacă acum sunt curse în zilele de miercuri şi duminică, în noul program vor fi zboruri marţi, joi şi sâmbătă, cu aterizare la Suceava la ora 11.50 şi decolare la ora 12.20.

Pentru Milano se introduce un zbor în ziua de joi şi vor fi continuate cursele din zilele de luni, miercuri, vineri şi duminică, cu aterizare la Suceava la ora 19 şi decolare la ora 19.30.

În ceea ce priveşte Bologna, se va modifica programul de operare. Dacă în prezent sunt curse în zilele de joi şi sâmbătă, se vor opera zboruri marţi şi sâmbătă, cu aterizare la Suceava la ora 18.45 şi decolare la ora 19.15

Pe cursele interne, Tarom suplimentează numărul de curse pentru Bucureşti cu încă şase zboruri săptămânale (în fiecare zi a săptămânii, mai puţin sâmbătă), cu aterizare la Suceava la ora 18.50, iar decolarea la ora 19.15.

„Aceste curse operează începând cu luna martie, urmând să fie perfectat şi orarul zborurilor pentru programul sezonului de vară 2019” a spus Flutur.

Preşedintele CJ Gheorghe Flutur a precizat că se continuă discuţiile cu companii aeriene pentru a se introduce pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Suceava şi alte zboruri, noi destinaţii, interne şi internaţionale.

„Ne dorim ca foarte curând sa fie introduse zboruri spre capitale europene, cum ar fi Bruxelles, Madrid, Paris etc. sau legături cu destinaţii partenere, din Germania, de exemplu. De asemenea, îmi exprim speranţa ca, în perioada următoare, pe Aeroportul din Suceava să avem o bază permanentă pentru cel puţin două aeronave” a conchis Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: