Daniel Drăgoi, şeful SGA:  

Fenomenele de îngheţ de pe Bistriţa sunt monitorizate permanent

 > În martie, anul trecut, la confluenţa Bistriţei cu Dorna,   s-a format o aglomerare de gheţuri în lungime de 1.300 de metri

Lucrătorii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) supraveghează fenomenele de îngheţ din zona de munte a judeţului Suceava. Directorul executiv Daniel Drăgoi spune că este acordată atenţie, în principal, bazinului hidrografic al râului Bistriţa.

„Fenomenele de îngheţ de pe cursurile de apă din Bazinul hidrografic Bistriţa sunt în permanenţă monitorizate de personalul din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava şi al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă  «Bucovina» al judeţului Suceava” precizează şeful SGA Suceava, dând şi un exemplu în care a fost nevoie de intervenţia echipajelor specializate ale instituţiilor judeţene.    Astfel, ca urmare a fenomenelor de îngheţ din luna martie a anului 2018, podul de gheaţă de pe râul Dorna, din dreptul Staţiei de captare a apei „Roşu” din municipiul Vatra Dornei, s-a dislocat şi s-a blocat la confluenţa Bistriţei cu Dorna, formând o aglomerare în lungime totală de 1.300 de metri, respectiv de 900 de metri pe râul Dorna şi de circa 400 de metri pe râul Bistriţa. Drept urmare, începând cu data de 11 martie 2018,  o echipă de 11 angajaţi ai SGA a  intervenit cu utilaje pentru  eliminarea blocajului. În zonă s-a lucrat cu un excavator cu braţ lung, un excavator cu braţ scurt, un buldozer „Katerpilar”, o autobasculantă MAN, o autoutilitară, un generator şi un robot de pornire. Ulterior, adică pe 12 martie, pe râul Bistriţa, în aval de confluenţa cu râul Dorna, SGA Suceava a intervenit cu două excavatoare pentru îndepărtarea podului de gheaţă existent. Conform directorului executiv Daniel Drăgoi, în urma intervenţiei, aglomerarea de gheţuri s-a deplasat în aval, iar albia râului a fost eliberată.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI