Oameni şi  bucătari buni fac mâncare pentru 200 de copiii de la CSEI Gura Humorului

 O mână de oameni buni se vor reuni şi vor oferi unor copii pentru care viaţa nu este prea darnică o masă gustoasă, „ca la mama acasă”.

Acţiunea se va desfăşura pe 31 ianuarie, la Gura Humorului, şi este iniţiativa lui chef Tudorel Creangă, acţiune la care a subscris imediat prietenul său Marin Dafin de la Mănăstirea „Sf. Nicolae” din Grădiştea, jud. Ilfov, călugărul care găteşte pentru fraţii întru vocaţie şi oaspeţii aşezământului. Alături de cei doi vor găti pentru copii alţi doi bucătari celebri în zona Moldovei şi nu numai, Bogdan Câmpanu din Botoşani şi Ionuţ Macovei din Vatra Dornei, precum şi Adina Ţibu, suceveancă pasionată de bucătărie.

Pentru operaţiunile primare din ziua mesei,  cum ar fi curăţatul legumelor, tăiatul cepei şi cartofilor, s-au înscris deja alte câteva persoane.

Vor sta la masa pregătită de chefi şi ajutoarele lor, peste 200 de copii ai Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă  „Sf. Andrei” din Gura Humorului, copii cu  dizabilităţi care au cerinţe educative speciale, şcolarizaţi în învăţământul special, dar şi în cel de masă.

Prânzul pe care toţi copiii centrului îl vor lua în data de 31 ianuarie va fi, cu siguranţă, unul bogat şi gustos. Din informaţiile oferite de chef Tudorel Creangă, meniul zilei va fi avea la felul întâi ciorbă din găină  de casă,  la felul doi friptură de porc, la tavă, cu cartofi,  iar la desert, sarailie şi nuci umplute. Vor gusta din bucatele preparate chiar în cantina unităţii şcolare şi 15 studenţi străini care fac practică în CSEI „Sf. Andrei”.

Preotul Bogdan Cojoleancă, directorul Seminarului Teologic „Mitropolit Dosoftei”, va sfinţi masa şi va dărui totodată copiilor câteva momente muzicale frumoase aduse de membri ai corul seminarului.

Pentru masa celor peste 200 de copii, organizatorii acestui prânz generos au scos ei înşişi bani din buzunar, dar au făcut apel şi la generozitatea sucevenilor, suma necesară  ridicându-se la circa 6.000 de lei. Unii au răspuns apelului, dar mulţi n-au înţeles încă frumuseţea gestului acestor bucătari inimoşi.

Orice ajutor pentru ducerea la bun sfârşit a acestei iniţiative este în continuare bine primit de organizatori, ce pot fi contactaţi oricând, telefonic sau prin reţelele de socializare.

Tudorel Creangă, părintele Marin Dafin, Bogdan Câmpanu, Ionuţ Macovei şi Alina Ţibu nu doresc ca prepararea prânzului pentru copiii CSEI din Gura Humorului să fie un gest singular, ci, în măsura în care şi oameni din comunitate îi vor sprijini financiar sau  cu produse, să fie  repetat periodic în alte centre sociale care oferă servicii copiilor şi adulţilor cu nevoi speciale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: