Judeţul Suceava, 0,31% din volumul capitalului străin subscris la nivel naţional

> În 10 luni, în judeţ s-au înmatriculat 39 de firme cu capital social extern subscris însumând 107.307,3 euro, Suceava având 0,83% din numărul total al societăţilor comerciale înregistrate în ţară

Judeţul Suceava se situează pe poziţii nesatisfăcătoare în clasamentul privind numărul societăţile cu capital străin, dar şi în ceea ce priveşte mărimea acestuia. Astfel, conform recentelor informaţii oferite publicităţii de Direcţia Judeţeană de Satistică, care au ca sursă Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, în luna octombrie a anului 2018, în judeţ au fost înmatriculate patru societăţi comerciale cu participare străină la capitalul social subscris, reprezentând 0,8% din numărul firmelor cu capital social extern înregistrate pe total ţară. Valoarea aportului total în monedă naţională a fost, în luna la care facem referire, de 8.000 de lei (respectiv 185,3 dolari sau 160,7 euro). În funcţie de numărul societăţilor înmatriculate în octombrie 2018, judeţul nostru ocupa locul 21 în ţară, în ordine descrescătoare. Suceava se afla, de asemenea, pe poziţia a 26-a după mărimea capitalului social exprimat în valută.

În conformitate cu Buletinul statistic lunar al Direcţiei Judeţene de Statistică, în intervalul 1 ianuarie – 31 octombrie 2018, în judeţ s-au înmatriculat 39 de firme cu capital social subscris străin, acesta însumând 500.000 de lei (132.389,6 dolari sau 107.307,3 euro). În intervalul menţionat, judeţul s-a remarcat cu 0,83% din numărul total al societăţilor comerciale înmatriculate la nivel naţional şi cu 0,31% din valoarea capitalului social subscris în toată ţara.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: