În Regiunea de Nord-Est, în ordine descrescătoare

Judeţul Suceava, locul al patrulea din şase la mărimea pensiei medii

Numărul pensionarilor din judeţul Suceava este în uşoară scădere, arată datele oferite publicităţii de Direcţia Judeţeană de Statistică. Astfel, în trimestrul al treilea al anului 2018, numărul mediu al pensionarilor de asigurări sociale de stat din judeţul Suceava a fost de 136.151 persoane, în scădere cu 150 persoane faţă de trimestrul al doilea al aceluiaşi an, însemnând o diminuare de 0,1%. În comparaţie cu trimestrul al treilea al anului 2017, numărul mediu al pensionarilor suceveni de asigurări sociale de stat a scăzut cu 158 de persoane, reprezentând o diminuare tot de 0,1 procente. În judeţul Suceava, pensia medie de asigurări sociale de stat a fost, în cel de al treilea trimestru 2018, una de 1.026 lei, valoare mai mare cu 93 lei în raport cu pensia medie de asigurări sociale de stat din trimestrul al doilea 2018, creşterea fiind de 10%. Pe de altă  parte, comparativ cu trimestrul al treilea al anului precedent, pensia medie de asigurări sociale de stat a crescut cu 92 lei, respectiv cu 9,9%.  În trimestrul al  treilea al anului 2018, pensia medie de asigurări sociale de stat din judeţul Suceava a fost  una mai mică cu 13,1% faţă de pensia medie pe ţară, cea de 1.180 lei.

Gradul de dependenţă economică, calculat ca raport între numărul mediu al pensionarilor de asigurări sociale de stat şi numărul mediu al salariaţilor, în trimestrul al treilea din 2018, are valoarea de 1,24. În cadrul Regiunii de Dezvoltare Nord-Est, judeţul Suceava ocupă locul al patrulea din punct de vedere al pensiei medii lunare de asigurări sociale de stat. Conform Direcţiei Judeţene de Statistică, pensii mai mari sunt înregistrate în judeţele Bacău (1.163 de lei), Iaşi (1.148 de lei) şi Neamţ (1.105 de lei). Pensii medii mai mici sunt achitate în judeţele Vaslui (979 de lei) şi Botoşani (946 de lei). Numărul pensionarilor de asigurări sociale de stat înregistraţi în judeţul Suceava, în trimestrul al treilea din anul 2018, reprezenta 19,3% din cel mediu al pensionarilor de asigurări sociale de stat din  Regiunea de Dezvoltare Nord-Est şi 2,9% din numărul mediu al pensionarilor de asigurări sociale de stat „inventariaţi” la nivel naţional.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: