Podul de la Milişăuţi, afectat grav de viituri, este redat circulaţiei

Podul de la Milişăuţi, de pe DN 2H km 4+776, peste râul Suceava, va fi inaugurat oficial şi redeschis traficului rutier luni, 17 decembrie a.c., la ora 10, anunţă Instituţia Prefectului judeţului Suceava.

Potrivit unui comunicat de presă, lucrările de reabilitare au fost efectuate de Geiger Transilvania Sibiu, acestea demarând pe 23 iulie 2018. Constructorul a respectat termenul de execuţie de 21 săptămâni, asumat prin contractul încheiat cu Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi.

 Conform Prefecturii, podul de la Milişăuţi a fost afectat de viiturile din iulie 2018, unul dintre piloni cedând, iar în carosabil apărând fisuri importante. Drept urmare, traficul pe DN 2H a fost închis, circulaţia fiind orientată pe trasee alternative. Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a precizat că imediat după producerea avariei a fost întocmită documentaţia de constatare a situaţiei tehnice efective, aceasta fiind înaintată către DRDP Iaşi, care a demarat demersuri de remediere în regim de urgenţă. Autorizaţia de construcţie a fost emisă pentru „executarea lucrărilor de intervenţie în primă urgenţă pentru refacerea podului de pe DN 2H km 4+776, peste râul Suceava, la Milişăuţi”.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi şi firma constructoare anunţă reluarea circulaţiei, de luni, 17 decembrie, după ce, în ciuda temperaturilor scăzute, în ultima perioadă s-a reuşit turnarea a două straturi de asfalt, încheierea intervenţiilor la pragul de fund şi s-au făcut finisajele. Prin contract, Geiger Transilvania Sibiu s-a angajat să încheie lucrările în luna decembrie a acestui an, în condiţiile în care intervenţiile au fost de amploare, presupunând, printre altele, înlocuirea totală a pilonului afectat de apele învolburate ale râului Suceava, realizarea celor două deschideri ale noului pilon, precum şi turnarea covorului asfaltic în mai multe straturi. Reamintim că traficul peste pod, înspre şi dinspre Rădăuţi, a fost sistat pe 1 iulie. Ulterior, autorităţile din Milişăuţi au amenajat un pod provizoriu din tuburi, pus la dispoziţia localnicilor cu terenuri agricole pe malurile Sucevei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: