Hramul Seminarului Teologic „Mitropolitul Dosoftei”

Elevii Seminarului Teologic sucevean şi-au sărbătorit ocrotitorul, pe Sf. Mitropolit Dosoftei.

Colectivul de elevi şi întreg corpul profesoral al liceului au participat la Sf. Liturghie, slujită în sobor arhieresc de ÎPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, în biserica mare a Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”.

Au fost de faţă monahi din obştea mănăstirii, elevi, părinţi ai elevilor, profesori şi închinători.

Seminariştii au dat la strană răspunsurile liturgice.

La momentul cuvenit din serviciul divin, a fost o hirotonie în diacon pe seama Parohiei Bălcăuţi.

Părintele Constantin Magdalena, profesor în Seminar, a fost ridicat la rangul de iconom stavrofor.

 Sf. Liturghie s-a încheiat cu o panahidă (parastas – n.red.) făcută în memoria profesorilor şi elevilor din seminarul sucevean care au trecut la Domnul.

 Partea a doua a festivităţii s-a desfăşurat în incinta liceului teologic.

 În prezenţa ÎPS Părinte Pimen, a multor oficialităţi locale şi judeţene, precum şi a unui numeros public, elevi ai Colegiului Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung au interpretat un grupaj muzical de colinde, răsplătit cu vii aplauze.

Seminariştii suceveni au fost şi ei la înălţime, onorându-şi invitaţii şi auditoriul cu pricesne şi colinde interpretate deosebit.

 Au fost numeroase luări de cuvânt, axate pe valoarea sărbătorii, pe importanţa învăţământului teologic sucevean şi semnificaţia sa în ansamblul educaţiei tinerei generaţii.

La final, s-a vizitat expoziţia de icoane deschisă în incinta Seminarului Teologic „Mitropolitul Dosoftei”, care cuprinde lucrări executate de elevii seminarişti suceveni, de copiii cu dizabilităţi de la Şcoala „Sf. Andrei” din Gura Humorului şi copiii din Parohia Molid. (C.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: