Primarul Ion Lungu:

Voi discuta cu locatarii pentru programul de reabilitare a apartamentelor, ca să afle avantajele

> Cu 10% din sumă se reabilitează o locuinţă pentru încă o generaţie, iar costurile cu întreţinerea vor scădea simţitor

Primarul Sucevei, Ion Lungu, este decis să ducă o campanie prin care să crească substanţial cererile asociaţiilor de proprietari pentru reabilitarea apartamentelor, subliniind că este o ultimă şansă ca acestea să fie reabilitate cu doar zece la sută din costuri, în condiţiile în care restul banilor sunt asiguraţi de la bugetul local şi de la bugetul naţional.

„Sunt dezamăgit că văd o slabă implicare a preşedinţilor de asociaţii de proprietari. Voi încerca să schimb strategia, să am mai mult discuţii cu oamenii, să discut cu cetăţenii care vin la Primărie, să facem o campanie prin care să-i determinăm pe cetăţeni să meargă la asociaţiile de proprietari” a spus Lungu.

Primarul crede că este o comoditate a preşedinţilor de asociaţii de proprietari.

„Nu este un interes pentru Primărie sau pentru primar. Este singura şansă că aceşti proprietari să poată, cu zece la sută din costuri, să pregătească aceste locuinţe pentru încă o generaţie. Trebuie să fim conştienţi” a spus primarul Ion Lungu.

El a anunţat că la 18 decembrie va discuta cu asociaţiile de proprietari şi pe urmă va organiza întâlniri pe cartiere să discute cu oamenii să-i convingă că este spre interesul lor şi că întreţinerea apartamentelor reabilitate va scădea simţitor.

„Este spre interesul lor. Ei câştigă, nu pierd. Dacă faci această reabilitare, în loc să plăteşti 200 de lei pe lună, vor plăti la jumătate. Rămân cu o investiţie pentru viitor” a spus Ion Lungu.

În prezent sunt îndeplinite condiţiile pentru a se reabilita 2884 de apartamente din municipiu, dar primarul Ion Lungu speră ca numărul de apartamente care să fie incluse în program să fie de cel puţin trei ori mai mare.

El a subliniat că finanţarea este foarte avantajoasă, pentru că locatarii vor plăti, prin asociaţiile de proprietari,  10% din valoarea investiţiei, municipalitatea va plăti 30%, iar 60% va reveni bugetului de stat.

De menţionat este că Primăria va plăti şi contribuţia persoanelor care nu au posibilităţi financiare pentru aceste lucrări. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: