Trebuie găsită o soluţie pentru deblocarea traficului pe str. Mitropoliei

> O primă măsură ar fi schimbarea sensului unic pe strada Alexandru cel Bun: Ar fi bun un sens unic alternativ, pe ore, dar la noi e greu de aplicat, crede primarul

Primarul Ion Lungu a declarat, miercuri, că situaţia traficului rutier pe strada Mitropoliei este în atenţia Primăriei Suceava, pentru că zona este foarte aglomerată ca urmare a traficului spre şi dinspre Ipoteşti.

„Ar trebui, poate, să facem sensul unic invers pe strada Alexandru cel Bun. Cel puţin dimineaţa să mai fie o supapă de acces de la Ipoteşti pe Alexandru cel Bun şi pe strada Tudor Vladimirescu, pe la Şcoala Generală Nr.1” a spus primarul.

El a arătat că a văzut în alte părţi  sens unic alternativ, pe ore, dar crede că în Suceava este greu de aplicat.

Primarul a spus că este o problemă traficul în zonă şi că o cunoaşte foarte bine.

„Culmea e că Ipoteşti, din zona metropolitană Suceava, este o zonă de dezvoltare foarte accentuată. Cred că sute de oameni îşi fac case. Până la un punct, cei care stau în trafic aici pot să meargă foarte uşor de la Ipoteşti la Bosanci şi să iasă la E 85. Dacă aş sta în Ipoteşti, aş practica varianta asta. Decât să stau în trafic, mai bine merg pe acolo” a spus primarul.

El a arătat că strada Mitropoliei e o zonă intens circulată şi, ca perspectivă, nu e nicio şansă să dispară aglomeraţia. De la an la an, numărul de locuitori creşte în Ipoteşti, aşadar trebuie să fie găsite nişte soluţii. „Este o zonă foarte, foarte aglomerată” a spus primarul.

El a menţionat că a discutat cu viceprimarul Lucian Harşovschi să fie rezolvată mai întâi problema cu strada Alexandru cel Bun, să fie oferită o supapă acolo ca să se intre pe Alexandru cel Bun.

„Este o problemă de urgenţă pentru Primărie. Am discutat şi cu primarul de Ipoteşti, să vedem ce putem face” a spus Ion Lungu. El a arătat că au fost luate măsuri acolo, fiind lărgită strada la două benzi la urcare.

„Zona este însă foarte aglomerată şi se va aglomera şi mai tare. Este în atenţia noastră” a spus primarul. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: