Thermonet, somată să intervină „cu celeritate” la avarii şi să nu mai lase sucevenii în frig

Ion Lungu a somat firma Thermonet, concesionarul serviciului de transport, distribuire şi furnizare a agentului termic, să-şi facă datoria. Intervenţia lui este urmare a unei avarii importante care s-a produs în sistem în ziua pre-mergătoare sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, când locuitorii cartierului Burdujeni, la un ger de minus 18 grade Celsius, au fost lăsaţi fără căldură în apartamente. Ion Lungu spune că autorităţile administraţiei publice locale au fost inspirate atunci când au luat un credit de 10 milioane de lei şi au achitat în avans subvenţia pentru procurarea combustibilului la producătorul Bioenergy, în condiţiile în care Guvernul nu mai alocat fondurile necesare, la fel ca în anii precedenţi. „Primăria şi-a făcut datoria, a dat o sumă de 10 milioane de lei pentru asigurarea căldurii în oraş în acest an. De aceea, îi somez şi pe cei de la Thermonet să-şi facă datoria, pentru că, altfel, vor rămâne fără abonaţi şi nu mai am ce le face” a spus şeful executivului local.

Edilul-şef  este de părere Thermonet ar fi trebuit să intervină încă din vară, în aşa  fel încât să îndepărteze pericolul apariţiei de avarii majore în punctele vulnerabile. Pe de altă parte, Ion Lungu  a precizat că nu se poate pune problema renunţării la contractul cu Thermonet, în joc fiind un serviciu de interes public adjudecat în baza unei licitaţii. „Totuşi, Suceava nu este singurul oraş în care au loc avarii. Au fost şi în Bacău şi în Bucureşti, însă important este ca Thermonet să intervină cu celeritate, să le rezolve. Nu se poate rezilia contractul şi să rămânem fără încălzire în oraş. Acest lucru se poate întâmpla doar atunci când nu asigură căldura; îi somăm 15, 20, 60 de zile, aşa cum spune legea, însă nu se poate vorbi despre aşa ceva. Nu au abandonat oraşul, nedând căldură” a punctat primarul, menţionând că 40% din componentele sistemului de termoficare centralizat au fost reabilitate, necesarul pentru ducerea la capăt a lucrărilor fiind de circa 35 de milioane de euro.

Pe 30 noiembrie, noaptea (ora 2), pe magistrala de transport de agent termic Burdujeni, în intersecţia „Mobilă”, s-a produs o fisură. Muncitorii Thermonet au izolat punctele termice, au „decopertat conductele”, furnizarea căldurii a fost întreruptă la ora 12, reluarea încălzirii fiind prevăzută pentru ora 22.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: