Sistemul pentru Gospodărirea Apelor, gata de luptă cu gheţurile

> În cazul în care se vor produce aglomerări care vor pune în pericol populaţia, SGA are pregătite utilaje şi materiale de intervenţie > În judeţ s-au înregistrat între 10-12 cm de gheaţă pe pârâul Dornişoara, în zona localităţii Poiana Stampei, 2-4 cm de gheaţă pe râul Şomuzul Mare şi între 5 şi 10 cm de gheaţă pe râul Moldoviţa  

Ca urmare a temperaturilor scăzute din această perioadă a anului, râurile din judeţ prezintă fenomene specifice de iarnă, respectiv poduri de gheaţă, poduri în alternanţă cu ochiuri de gheaţă, precum şi gheaţă la mal, anunţă Daniel Drăgoi, directorul executiv al Sistemului pentru Gospodărirea Apelor (SGA) Suceava.

Conform acestuia, supravegherea cursurilor de apă este realizată în permanenţă de SGA, prin intermediul observatorilor din cadrul reţelelor staţiilor hidrologice Suceava, Vatra Dornei şi Stulpicani.

Daniel Drăgoi precizează că stratul de zăpadă este cuprins între un cm la Staţia hidrometrică Prisaca Dornei şi 16 cm la Staţia meteorologică Suceava. Pe de altă parte, s-au înregistrat între 10-12 cm de gheaţă pe pârâul Dornişoara, în zona localităţii Poiana Stampei; 8-12 cm de gheaţă pe râul Dorna, în dreptul localităţii Dorna Candreni; 4-9 cm pe pârâul Humor, la Gura Humorului; 5-8 cm de gheaţă la mal pe pârâul Brodina, la Brodina; circa 10 cm de gheaţă pe râul Putna; 5-7 cm de gheaţă pe râul Siret; 5-10 cm de gheaţă pe râul Suceava; 5-7 cm de gheaţă pe pârâul Soloneţ; 2-4 cm de gheaţă pe râul Şomuzul Mare şi între 5 şi 10 cm de gheaţă pe râul Moldoviţa.

Potrivit conducerii SGA, pe cursurile de apă, la staţiile hidrometrice din judeţul Suceava, sunt semnalate probleme precum gheaţă la mal, poduri de gheaţă cu ochiuri, poduri de gheaţă compacte, apă peste gheaţă şi gheaţă inundată. Directorul executiv Daniel Drăgoi precizează că  în cazul în care se vor produce aglomerări de gheţuri şi zăpoare care vor pune în pericol populaţia, Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava este pregătit de intervenţie cu utilaje, precum buldoexcavator, excavator cu braţ lung; excavator cu braţ scurt, basculantă, autoturisme de teren şi autospeciale. De asemenea, pregătite sunt materiale de intervenţie, precum generator cu turn de lumini şi echipamente de protecţie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: