Delgaz Grid suportă doar 5% din necesarul pentru introducerea gazelor naturale pe str. Cernăuţi

Delgaz Grid a aprobat extinderea  reţelelor de gaze naturale pe strada Cernăuţi a municipiului Suceava. Anunţul a fost făcut de primarul municipiului Suceava, care a precizat că în cauză sunt 25 de beneficiari.

„Este o veste bună pentru locuitorii de pe această stradă. Am fost blocaţi în acele cutume, că erau instalaţiile noastre, ca autoritate publică, şi trebuia să le dăm la Delgaz Grid, ceea ce nu era permis. Între timp s-a modificat legea, iar indicatorii au fost aprobaţi în Consiliul Local” precizează edilul-şef. Conform lui, de la bugetul local va fi cheltuită suma de 186.674 de lei, însă valoarea totală a investiţiei este de 194.452 de lei. Aşa se face că Primăria suportă 95% din total, Delgaz Grid venind cu o cofinanţare de doar 5%, pe motiv că „investiţia nu este eficientă”.

„Din calculele făcute la Delgaz Grid – şi ştim şi din Burdujeni-sat, acolo unde sunt case –, nu este eficient, iar, atunci, investiţia se poate face doar dacă Primăria preia cea mai mare parte din finanţare. Pentru cei interesaţi, anunţăm că semnăm contractul şi sperăm că anul viitor oamenii de pe strada Cernăuţi să aibă gaze naturale” a reliefat Ion Lungu. Semnarea contractului survine unei lungi perioade de tergiversări, în care legislaţia permitea E.ON să preia în proprietate noua investiţie, iar de cealaltă parte interzicea autorităţilor publice să predea conductele către o firmă privată. În cauză sunt conducte de distribuire amplasate pe o lungime de 668 de metri, în timp ce magistrala de transport va fi prelungită doar cu 38 de metri.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: