Concert extraordinar de colinde

> În cadrul evenimentului se va desfăşura şi premiera piesei de teatru „Oleacă”, pusă în scenă de copiii grupului de cateheză al Bisericii „Sf. Dumitru” Suceava

Asociaţia Culturală „Sfântul Mitropolit Dosoftei” organizează luni, 10 decembrie a.c., la ora 18, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, cea de-a X-a ediţie a tradiţionalului Concert extraordinar de colinde. Vor concerta „Obcina Stânişoarei” din Mălini şi corala preoţească „Sfântul Leontie” de la Rădăuţi, care, potrivit organizatorilor, vor interpreta colinde vechi româneşti şi vor încânta publicul cu buciume, trâmbiţe, fluieraşe, cobză şi dobe, îmbrăcaţi în portul nostru tradiţional.

În cadrul concertului va avea loc premiera piesei de teatru „Oleacă”, pusă în scenă de copiii grupului de cateheză al Bisericii „Sfântul Dumitru” din Suceava, care au luat în Anul Centenar locul 1 în cadrul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor şi au fost premiaţi de Patriarhul României. Acţiunea piesei se întâmplă de Sânziene, în iunie 1919. Copiii actori au recreat atmosfera satului bucovinean, interpretând original, într-un limbaj adevărat ţărănesc. Intrarea este liberă. (D.L.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: