La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc

Staţia de sterilizare transferată de la SJU a intrat în funcţiune

Managerul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, medicul Cătălin Săndulescu, a declarat că Staţia de sterilizare transferată de la SJU Suceava a intrat, luni, în funcţiune. El a spus că spitalul a obţinut avizele din partea Direcţiei de Sănătate Publică Suceava şi de la Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune.

Medicul Cătălin Săndulescu a precizat că funcţionarea unei staţii de sterilizare este benefică pentru spital, întrucât se va realiza o sterilizare centralizată, ce va conduce la o creştere şi mai mare a siguranţei în privinţa acestui tip de activitate şi la o mai bună prevenire a infecţiilor asociate actului medical.

El a mulţumit conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava pentru transferul Staţiei de sterilizare şi al liniei de chirurgie laparoscopică unităţii spitaliceşti din Câmpulung Moldovenesc.

Managerul a menţionat că şi linia de chirurgie laparoscopică este în stare funcţională, a fost accesorizată, instrumentarul este sterilizat, urmând să fie efectuată o intervenţie laparoscopică primului pacient care va avea recomandare pentru acest tip de intervenţie.

Săndulescu a precizat că în spital există un medic chirurg care are competenţe pentru efectuarea intervenţiilor laparoscopice.

Reamintim că vechiul modul de sterilizare al SJU Suceava a intrat în reparaţii capitale în anul 2012, garanţia lucrărilor fiind de 8 ani, şi a fost transferat în primăvara acestui an spitalului câmpulungean, actele şi documentaţia privind transferul fiind avizate şi aprobate de Consiliului Judeţean Suceava şi de Primăria Câmpulung Moldovenesc. Totodată, linia de chirurgie laparoscopică, aflată în stare bună de funcţionare, care a fost casată, a fost transferată de la SJU Suceava aceluiaşi spital, fiind întocmite şi aprobate documentele de transfer. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: