Trei zile de evenimente la Suceava pentru marcarea Centenarului unirii Bucovinei cu Ţara

Manifestările organizate în municipiul Suceava de marcare a unirii Bucovinei cu Ţara încep astăzi şi se vor încheia miercuri seara cu un concert în aer liber.

Astăzi, la ora 11, Uniunea Artiştilor Plastici din Suceava organizează „Bucovina Expresivităţii Plastice-Centenar”, urmată, la ora 12, de dezvelirea a unei plăci aniversare la sediul Primăriei Suceava şi de o şedinţă festivă la sediul Primăriei cu înmânarea de diplome şi medalii centenare.

Marţi, la ora 9, va fi dezvelită o placă aniversară la fosta graniţă dintre Bucovina şi România, la fostul Centrofarm, iar de la ora 12, se va organiza în Sala de festivităţi a Gării Burdujeni şedinţa festivă a Colegiului Prefectural, prilej cu care vor fi conferite distincţii aniversare sub egida Centenarului şi va fi vernisată expoziţia „Suceava acum 100 de ani – Fotografii inedite din colecţii personale” care face parte din proiectul „Pagini de Istorie: Istoria Primului Război Mondial în Fotografii. Unirea Bucovinei cu România”, finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi implementat de Prefectura judeţului Suceava.

Miercuri, 28 noiembrie, în ziua în care se împlinesc 100 de ani de la adoptarea Declaraţiei de Unire a Bucovinei cu Ţara, de la ora 10, va fi reinaugurată statuia ecvestră a lui Ştefan cel Mare, prilej cu care oficialităţile prezente vor susţine discursuri, va fi prezentat un concert coral de cântece patriotice, vor fi înmânate plachetele „Cetăţenii Centenarului” şi va fi oferit un spectacol pirotehnic tricolor.

Ulterior, de la ora 12, la Consiliul Judeţean Suceava începe şedinţa solemnă dedicată Centenarului Unirii Bucovinei cu Ţara, urmată de depunere de flori la bustul lui Iancu Flondor.

La aceste momente solemne ar urma să participe şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele PNL, Ludovic Orban şi preşedintele PMP, Eugen Tomac.

La ora 14, la Spitalul Judeţean Suceava va fi dezvelită o placă omagială, iar la ora 14.30, va fi inaugurat Laboratorul zonal de restaurare al Muzeului Bucovinei.

La ora 15, la Casa Culturii din Suceava va fi prezentată opereta „Crai Nou”, iar de la ora 16.30, va începe spectacolului dedicat Centenarului susţinut de formaţii din vetrele folclorice ale judeţului Suceava.

Tot în timpul după-amiezii, pe esplanada centrală a oraşului, sucevenii vor putea să deguste fasole cu cârnaţi şi vin fiert.

La ora 18, va fi inaugurat iluminatul festiv de sărbători în municipiul Suceava şi luminile din pomul de Crăciun, moment urmat de un concert al formaţiei Plăieşii.

De la ora 19 va fi prezentat un concert susţinut de Irina Rimes, Elena Gheorghe şi trupa Zdob şi Zdub. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: