Atletism

„Competiţia micilor atleţi”, o iniţiativă benefică la Suceava

Azi, sala de atletism a Clubului Sportiv Municipal Suceava din apropierea stadionului „Areni” va fi gazda primei ediţii a concursului „Competiţia micilor atleţi”, un concurs rezervat copiilor născuţi în anul 2010 sau mai mici, dornici să facă mişcare. Concursul este organizat de Asociaţia Judeţeană de Atletism Suceava, cu finanţare de la Ministerul Tineretului şi Sportului, dar şi de la Federaţia Română de Atletism, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Suceava, CSM Suceava şi Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava.

„Mulţumim domnului Florin Florea, preşedintele FRA, cât şi Laurei Pazari, directorul compartimentului marketing din federaţie pentru sprijinul acordat. Competiţia are ca principal scop atragerea cât mai multor copii născuţi în 2010 şi mai mici, pentru a selecta cei mai buni la această ramură sportivă şi a-i familiariza cu sala şi pista de atletism. Copiii trebuie să fie însoţiţi de părinţi sau de un cadru didactic şi să facă dovada că sunt apţi medical pentru această competiţie”, a explicat preşedinta Asociaţiei Judeţene de Atletism Suceava, Elena Vizitiu.

În echipa de organizare a concursului se află şi antrenorul de la CSM Suceava, Silviu Casandra, membru în Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Atletism.

„Este o mai mare deschidere din partea federaţiei către asociaţiile judeţene de atletism. Federaţia a accesat nişte fonduri pentru organizarea de competiţii pentru descoperirea de noi talente în teritoriu. Asociaţia noastră are o activitate bogată, motiv pentru care a fost aleasă să organizeze acest tip de competiţie. Este o realizare pentru noi că am atras acest proiect în judeţ. Rezultatele sportivilor şi antrenorilor au făcut posibil acest lucru”, a explicat Silviu Casandra.

„Este îmbucurător că sunt copii care încep să facă sport de la o asemenea vârstă fragedă. Socializează şi îşi lărgesc orizontul. Faptul că Federaţia Română de Atletism este dispusă să organizeze astfel de competiţii este un lucru mare. Sunt foarte puţine federaţii care îşi permit să facă asemenea concursuri, iar FRA este un exemplu pozitiv în acest sens”, a explicat directorul adjunct al CSM Suceava, Valerică Gherasim.

„Chiar dacă la această vârstă nu putem vorbi de performanţă sportivă, este bine că atragem copiii către atletism. Iau contract cu sala şi cu antrenorii, se familiarizează cu probele şi sunt cronometraţi. Aşa se formează o bază de selecţie cât mai mare”, a adăugat antrenorul Iustin Tătărău.

De la ora 9.30 va avea loc şedinţa tehnică, la 10.15 se va da startul în proba de 25 de metri fete şi băieţi, iar de la 11.30 va fi proba de aruncare a mingii de oină la ţintă.

Toţi copiii participanţi vor primi premii, diplome, medalii, rucsacuri şi alte surprize.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: