Campanie derulată de poliţiştii suceveni

„19 zile de activism pentru prevenirea abuzurilor şi violenţei asupra copiilor şi tinerilor”

> Acţiunile vizează concursuri şi activităţi interactive la casele de tip familial

 Începând cu prima zi a acestei luni şi până pe data de 19 noiembrie, lucrătorii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava desfăşoară activităţi de promovare a drepturilor copilului şi de prevenire a faptelor de violenţă şi abuzurilor asupra minorilor. Potrivit datelor oficiale obţinute de la Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava, acţiunile sunt circumscrise evenimentului internaţional intitulat „19 zile de activism pentru prevenirea abuzurilor si violenţei asupra copiilor şi tinerilor”. „În acest an activităţile preventive au fost direcţionate de către poliţişti către grupuri ţintă vulnerabile şi cu grad ridicat de risc, respectiv copiii instituţionalizaţi în sistemul de protecţie sau din casele de tip familial” potrivit sursei citate şi „sunt desfăşurate în colaborare cu specialişti din cadrul DGASPC Suceava, dar şi alături de partenerul tradiţional, dl Brian Douglas”.

O primă acţiune de amploare a avut loc la Centrul de tip familial „Visătorii” din comuna Fundu Moldovei. Cei „vinovaţi” de ceea ce s-a întâmplat au organizat un concurs de desene cu tematică preventivă, peste 25 de copii stilizând prin desen şi schiţă conceptul nonviolent şi povestind experienţe personale. Ulterior, participanţii au primit din partea oamenilor legii premii şi cadouri dar şi medalii. Activităţile au fost desfăşurate pe grupe de lucru, într-un cadru prietenos, scopul fiind responsabilizarea acestor tineri şi reducerea riscului victimal pe care îl prezintă.

Drepturile copilului sunt reglementate de Convenţia asupra Drepturilor Copilului adoptată de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite la data de 20 noiembrie 1989. România a fost printre primele state care au ratificat Convenţia ONU. Documentul defineşte drepturile şi principiile dezvoltării normale a unui copil. Printre acestea se numără dreptul la viaţă; dreptul la un nume şi o naţionalitate; dreptul la educaţie; dreptul de a-şi exprima liber ideile; dreptul la îngrijire medicală; dreptul de a fi protejat împotriva oricărei formă de violenţă, abuz sau neglijenţă şi dreptul la joacă şi timp liber.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: