Primarul Ion Lungu vrea să cumpere fostele active ale TPL şi să realizeze transport de călători metropolitan

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, miercuri, că intenţionează să propună Consiliului Local să achiziţioneze fostele active ale societăţii de transport public local TPL, care aparţin acum TASA SA, iar în acea zonă să fie amenajată divizia TPL pentru transport metropolitan.

Ion Lungu a amintit că, atunci când a fost ales primar, firma de transport public local din Suceava era falimentară, iar activele erau scoase deja la vânzare şi că nu înţelege de ce administraţia locală de atunci nu a intervenit pentru a plăti datoriile.

El a spus că de-a lungul timpului a declanşat mai multe acţiuni pentru recuperarea respectivelor clădiri, iar acum a primit o ofertă din partea TASA SA, care cere 550.000 de euro pentru acestea.

Primarul a menţionat că în urmă cu câteva luni municipalitatea a comandat o evaluare a acestor clădiri, iar evaluatorul Primăriei a stabilit că acestea au o valoare de piaţă de circa 670.000 de euro.

În aceste condiţii, Ion Lungu spune că va propune achiziţia acestor active pentru a se repara o greşeală. „Nu trebuiau scăpate aceste clădiri” a declarat primarul.

Ion Lungu a spus că, în viziunea sa, această zonă va putea fi folosită pentru amenajarea diviziei de transport public metropolitan, în condiţiile în care în municipiul Suceava va funcţiona transportul public electric cu 55 de autobuze administrate de divizia electrică ce se va amenaja în Burdujeni.

Primarul a spus că zona metropolitană Suceava nu poate accesa niciun proiect cu fonduri europene în ciuda promisiunilor pe care le primise de la guvern; dar că este important ca această zonă metropolitană să aibă proiecte comune.

Unul dintre aceste proiecte va fi realizarea transportului public metropolitan, a declarat Ion Lungu, care a subliniat că atingerea acestui obiectiv va duce şi la combaterea pirateriei din transportul public de persoane din municipiul Suceava. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: