Judecătoarea Liliana Condrovici, aleasă preşedinte al BEJ Suceava pentru referendum

Judecătoarea Liliana Condrovici a fost aleasă, ieri, preşedinte al Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Suceava pentru referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei ce va fi organizat pe 6 şi 7 octombrie 2018.

Tragerea la sorţi a preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripţie al judeţului Suceava a avut loc joi, 20 septembrie a.c., în sala de şedinţe a Tribunalului Suceava.

Precizăm că marţi, în şedinţă extraordinară de guvern, s-a stabilit ca referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie să fie organizat pe 6 şi 7 octombrie.

Întrebarea la care vor răspunde alegătorii cu „da” sau „nu” este „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”.

Proiectul de lege propus revizuieşte articolul 48, alineat 1 din Constituţia României astfel: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

În forma actuală, articolul 48 defineşte familia drept „căsătoria liber consimţită între soţi”, fără a preciza sexul sau numărul acestora: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.”

„Referendumul pentru revizuirea Constituţiei în forma adoptată de Parlament va avea loc pe 6 şi 7 octombrie, între orele 7 şi 21, pentru a asigura o consultare cât mai largă a cetăţenilor cu drept de vot” a declarat, marţi, la finalul şedinţei, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: