Elevii de la Şcoala Gimnazială „Samson Bodnărescu” Gălăneşti învaţă matematică şi informatică în laboratorul digital

Şcoala Gimnazială „Samson Bodnărescu” Gălăneşti continuă programul Digitaliada şi în anul şcolar 2018-2019, în laborator digital complet echipat, cu materiale digitale educaţionale pentru matematică şi informatică şi cu profesori instruiţi pentru a utiliza în procesul de predare metode digitale interactive.

Laboratorul digital este dotat cu tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor şi videoproiector pentru clasă. Împreună cu echipamentele, ei au primit un pachet complet de aplicaţii adaptate curriculei, materiale digitale şi planuri de lecţii pentru a susţine învăţarea matematicii şi TIC-ului, cu ajutorul tehnologiilor digitale. Profesorii au participat la sesiuni de formare, pentru a fi pregătiţi să utilizeze metodele digitale la clasă.

„În judeţul Suceava avem deja rezultate foarte bune în şcoala din Gălăneşti. Îi felicităm pentru că se numără printre primele şcoli din România care predau matematică şi TIC după metode digitale interactive. La nivel naţional avem în prezent 4500 de elevi care se bucură de beneficiile proiectului Digitaliada în care Fundaţia Orange a investit 1,3 milioane de euro” a transmis Amalia Fodor, director Fundaţia Orange.

„Proiectul Digitaliada mi s-a părut o provocare şi pentru mine, şi pentru copii. Când am văzut însă impactul pe care îl are asupra copiilor, mi-am dat seama că merită efortul, iar elevii noştri vorbesc cu mândrie despre faptul că ei învaţă pe tablete” afirmă directorul şcolii, Constantin Ichim.

Ediţia 3.0 a programului Digitaliada adaugă zece noi şcoli, selectate prin concurs deschis: Uriu (Bistriţa-Năsăud), Costeşti (Buzău), Teregova (Caraş-Severin), Luna de Sus (Cluj), Sita Buzăului (Covasna), Dragomireşti (Dâmboviţa), Medieşu Aurit (Satu-Mare), Turnu Roşu (Sibiu), Ivăneşti (Vaslui), Tîmboeşti (Vrancea).

Digitaliada este la a treia ediţie şi este un program de educaţie digitală care îşi propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătăţirea performanţei şcolare a elevilor. La nivel rural, se încurajează învăţarea prin metode digitale interactive a matematicii şi TIC pentru elevii claselor V-VIII. La nivel naţional, Fundaţia Orange susţine educaţia digitală prin dezvoltarea platformei online www.digitaliada.ro şi prin concursul de materiale digitale #Digitaliada. Platforma este un hub online de conţinut educaţional, ce poate fi accesat şi folosit de oricine este interesat, elevi sau profesori din toată ţara.

Prin acest proiect, la nivel naţional, 4.500 de elevi din mediul rural învaţă în laboratoarele digitale dotate cu 1.150 tablete, 41 de laptopuri, 38 de videoproiectoare şi ecrane de proiecţie. Peste 130 de directori, profesori de matematică şi informatică din cele 40 de şcoli incluse în program până în prezent au beneficiat de un program de pregătire şi au acces la aplicaţiile educative instalate pe tablete, la proiecte didactice adaptate şi la ghiduri de predare digitală. (CP)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: