Lucrările de reparaţii la podul din Milişăuţi încep luni

> Ele vor fi finalizate după 21 de săptămâni > Firma care va executa lucrarea este din Sibiu > Un pod provizoriu, din tuburi, poate fi utilizat de joi

Lucrările de intervenţie în regim de urgenţă la podul peste râul Suceava din Milişăuţi vor începe luni şi ar urma să se finalizeze în 21 de săptămâni, a anunţat Prefectura Suceava.

Astfel, potrivit sursei citate, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi a emis Ordinul nr. 2/19319, din 20 iulie 2018, pentru începerea a lucrărilor la podul de la Milişăuţi, cu data de luni, 23 iulie 2018, cu o durată de execuţie de 21 săptămâni.

Autorizaţia de construcţie privind „executarea lucrărilor de intervenţie în primă urgenţă pentru refacerea podului de pe DN 2 H km 4+776, peste râul Suceava, la Milişăuţi” a fost atribuită firmei care a câştigat licitaţia, SC Geiger Transilvania SRL din Sibiu, cu care s-a încheiat contractul, nefiind depuse contestaţii în urma licitaţiei.

Reamintim că în urma ploilor abundente şi a creşterii nivelului apelor râului Suceava, unul dintre pilonii podului de la Milişăuţi a fost afectat, în carosabil au apărut fisuri, astfel că traficul pe DN2H a fost întrerupt, circulaţia fiind dirijată pe rute alternative.

Pentru podul de la Milişăuţi, de pe DN 2H, imediat după producerea avariei, a fost întocmită documentaţia de constatare a acesteia şi înaintată către DRDP Iaşi, care a realizat demersurile pentru execuţia lucrărilor în regim de urgenţă.

Ca soluţie de urgenţă adoptată în Consiliul Local pentru Situaţii de Urgenţă Milişăuţi, aprobată în şedinţa de Consiliul Local, prin parteneriat public privat între Primăria Milişăuţi şi un agent economic, a fost construit un pod provizoriu, din tuburi, care a fost dat în funcţiune de joi, 19 iulie a.c. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: