Facultatea de Silvicultură a USV pune în practică un proiect de dezvoltare a grădinii botanice din campusul II

> Finanţarea este asigurată de Ministerul Educaţiei Naţionale

Facultatea de Silvicultură din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava derulează proiectul „Dezvoltarea cantitativă şi calitativă a Grădinii Botanice a USV – Dendro-Plus”, finanţat de Ministerul Educaţiei Naţionale prin Fondul de Dezvoltare Instituţională, care are ca principale obiective dezvoltarea grădinii botanice din campusul II al USV prin completarea sectorului „Vegetaţia României”, crearea unei pepiniere forestiere în cadrul sectorului didactico-experimental şi continuarea activităţilor întreprinse prin proiectul finanţat anterior („Dezvoltarea cantitativă şi calitativă a colecţiei dendrologice – Decadendro”), anunţă USV.

Potrivit sursei citate, proiectul se încadrează în strategia actuală de dezvoltare a USV şi continuă extinderea infrastructurii universitare, a bazelor de practică, precum şi susţinerea activităţilor didactice şi de cercetare. De asemenea, îmbunătăţirea calităţii programelor de studiu, dar şi creşterea atractivităţii mediului universitar pentru absolvenţii de liceu, mai ales pentru cei care provin din medii defavorizate, constituie unele dintre obiectivele principale vizate.

„Prin proiectul «Dezvoltarea cantitativă şi calitativă a Grădinii Botanice a USV – Dendro-Plus» se are în vedere derularea stagiilor de pregătire practică a studenţilor din cadrul Facultăţii de Silvicultură, desfăşurarea de activităţi specifice domeniilor de studiu (silvicultură, ecologie şi protecţia mediului), prin implicarea studenţilor în urmărirea dinamicii plantaţiilor, măsurători pentru crearea unor baze de date, precum şi lucrări de îngrijire şi extindere a spaţiilor verzi din cadrul USV” se precizează în comunicat.

Un alt obiectiv propus în proiect este organizarea unui workshop privind promovarea şi valorificarea rezultatelor proiectului, cu participarea tuturor factorilor implicaţi în activităţi de conservare şi gestionare a zonelor verzi.

Proiectul este coordonat de şef lucrări ing. dr. Cezar Valentin Tomescu, cadru didactic al Facultăţii de Silvicultură. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: