Comuna Fântânele

S-a inaugurat Căminul Cultural din satul Băneşti

Locuitorii comunei Fântânele au îmbrăcat haine de sărbătoare şi au avut parte de un moment de bucurie, moment prilejuit de inaugurarea unui nou şi modern edificiu de cultură – Căminul Cultural din satul Băneşti, obiectiv aşteptat de comunitatea locală de multă vreme. În această construcţie modernă, de acum încolo se vor putea organiza evenimente într-un cadru elegant, în care oamenii se vor simţi foarte bine.

Ceremonia de inaugurare a debutat cu tăierea panglicii de către primarul comunei Fîntînele, Vasile Hîj, împreună cu viceprimarul Nemţoi Lazăr Petru şi reprezentanţii firmei de construcţii SC Duchessa Transport SRL, Sorin Bosânceanu şi Ionuţ Bosânceanu, urmată de slujba religioasă de sfinţire ţinută de preotul paroh Ilie Martineac.

Lucrările de construcţie a noului cămin au început în urmă cu aproximativ un an şi jumătate. Cu o suprafaţă de peste 500 mp şi o capacitate de 250 de locuri la mese, este compartimentat corespunzător desfăşurării de activităţi cultural-artistice şi sociale, ce ţin de viaţa cetăţenilor, nunţi, botezuri şi alte evenimente.

Clădirea dispune de o sală de şedinţe, de o bibliotecă, o scenă impunătoare, de spaţii pentru artişti, vestiare, grup sanitar, izolaţie termică, încălzire cu centrală termică, gresie în bucătărie şi băi, parchet melaminat, mese şi scaune tapiţate.

După slujba de sfinţire, evenimentul a continuat cu un spectacol de zile mari, oferit de ansamblul „Fântâniţa” din comuna Fântânele, fanfara din Stamate, condusă de trompetistul Vasile Leontică şi soliştii de muzică populară Iosefina Telescu, Cristian Dascălu, Lorena Filimon şi Petronela Petruneac. Pentru prima dată pe scena Căminului Cultural a concertat cu acest prilej grupul „Balada” al Casei de Cultură Pelinia, raionul Drochia din Republica Moldova, invitat special.

Construirea Căminului Cultural este o realizare remarcabilă, o lucrare frumoasă construită din fonduri proprii, bani alocaţi din bugetul local. Noul edificiu este modern şi utilat conform standardelor europene şi a fost iniţiat de fostul aparat administrativ.

Primarul Vasile Hîj a declarat că, pentru comunitatea pe care o conduce, inaugurarea Căminului Cultural a reprezentat o mare şi importantă sărbătoare: „Deşi vremea nu a ţinut cu noi, în Anul Centenarului, am reuşit să punem la dispoziţia cetăţenilor o locaţie mult dorită de foarte mulţi ani. Mulţumesc Bunului Dumnezeu că ne-a ajutat să ducem la bun sfârşit această investiţie, mulţumesc consilierilor locali, mulţumesc cetăţenilor comunei Fântânele pentru înţelegere şi nu în ultimul rând mulţumesc fostului aparat administrativ. Totodată, ţin să mulţumesc şi celor care astăzi au urcat pe noua scenă a Căminului Cultural şi pentru efortul depus de cei din grupul «Balada» care, pe o asemenea vreme, au venit să ne încânte cu repertoriul lor de peste Prut”.

IONEL CURCAN

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: