La final de stagiune

„Noapte bună, tăticule !” şi „Buzunarul cu pâine”

Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava oferă publicului, în mod gratuit, de Sânziene, cea mai nouă producţie a sa, spectacolul „Noapte bună, tăticule!”, adaptare după „Joyeuses Paque” de Jean Poiret, în regia lui Alexandru Grecu, avându-i în distribuţie pe Diana Lazăr (Sophie), Răzvan Bănuţ (Ştefan), Ioana Nichita (Julie), Sebastian Bădărău (Dna Valter), Alexandru Marin (Dl Valter), Bogdan Amurăriţei (Frederic) şi Delu Lucaci (Marlene).

„O comedie spumoasă, despre micile noastre slăbiciuni, în acest secol grăbit. O poveste despre dragoste şi trădare, despre infidelitate şi devotament, despre triunghiul clasic (el, ea şi amanta) ce ne violează spaţiul nostru conjugal, despre inocenţă şi imoralitate, în fine, e despre noi, consumatorii de cultură. O comedie subtilă şi foarte actuală, servită lejer, cu mult umor şi scene destul de picante, ancorate în lumea sentimentelor umane” spune regizorul Alexandru Grecu despre spectacolul „Noapte bună, tăticule!”.

Alexandru Grecu şi-a manifestat bucuria de a lucra cu actorii de la Suceava, despre care spune că sunt foarte talentaţi şi entuziaşti şi că muncesc mult şi bine, cu dăruire. Amintind şi de participarea sa în festivalul de teatru, a apreciat-o ca fiind o colaborare importantă în general, dar mai ales în anul centenarului. Alexandru Grecu a participat şi în ediţiile anterioare ale festivalului, oferind ocazia publicului sucevean să vadă spectacolele „Angajare de clovn” şi „Migraaanţi sau prea suntem mulţi pe nenorocita asta de barcă” de Matei Vişniec, „Hoţul” de Dario Fo, „Cerere în căsătorie” şi „Ursul” de A.P. Cehov, în ediţia de anul acesta, Teatrul Naţional Satiricus I.L.Caragiale din Chişinău aducând la Suceava „Maestrul şi Margarita” lui Bulgakov.

Spectacolul „Noapte bună, tăticule!”, care încheie stagiunea 2017-2018, este o premieră în România, textul lui Jean Poiret nemaifiind tradus şi jucat pe nicio altă scenă din ţară.

O altă surpriză a Teatrului Municipal „Matei Vişniec” Suceava pentru publicul său o constituie spectacolul „Buzunarul cu pâine” de Matei Vişniec, cu Alexandru Nagy şi Alexandru Bogdan care semnează şi regia.

Aşadar, 24 iunie, două spectacole: „Buzunarul cu pâine” de la ora 16, în Parcul de agrement „Tătăraşi”, şi „Noapte bună, tăticule!”, de la ora 19, la Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: