În anul Centenarului Marii Uniri nivelul unirii… coboară

Frumuseţea morală a oricărei comunităţi se exprimă prin frumuseţea comunicării, a colaborării şi a bunelor relaţii între semeni. Să vorbeşti frumos cu vecinii, să colaborezi cu ei şi să-i ajuţi şi să te ajute la nevoie sunt semne ale bunei creşteri şi ale educaţiei, ale unităţii de neam şi ţară. În ultimii ani o astfel de imagine coboară mereu. Cred că importante sunt şi modelele pe care le-au oferit şi acum mai puternic le oferă oamenii politici.

Ca om al şcolii de-o viaţă sunt îngrijorat de faptul că astfel de modele ne oferă chiar şi preşedintele României, domnul Klaus Iohannis. Cum să înţeleg şi să interpretez exprimările publice ale şefului statului, cu rol de moderator, când domnia sa ne vorbeşte de „penali”, despre guvernanţi ca fiind corupţi, nedemni şi buni de condamnat la puşcărie, despre răul provocat ţării de guvernarea PSD şi cu deosebire de liderul PSD, Liviu Dragnea. În mass-media domnia sa vine tot mai des ori pe bicicletă ori la tribuna prezidenţială de unde ne spune despre proasta guvernare, despre demisia primului ministru Viorica Dăncilă şi despre dreptul exclusiv al domniei sale în politica externă a României, întrucât cei de la guvernare o fac după ureche. I se alătură în diferite forme liderii PNL Ludovic Orban, D.Vâlceanu, Raluca urcan, I.Nistor ş.a. cu acelaşi mesaj. Vreau „partidul meu”, vreau „guvernul meu” sunt în continuare exprimări prezidenţiale importante şi esenţiale în convingerile „moderatorului” Klaus Iohannis. Exprimările şi conduita publică ale domnului preşedinte sunt decisiv dezavantajoase şi nu le înţelegem, ştiind că la Cotroceni funcţionează o echipă mare de „sfătuitori” politici.

Suntem în plină campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale, iar demersurile sunt în defavoarea domnului Klaus Iohannis şi Ludovic Orban. Pe lângă plimbările pe bicicletă şi prezenţa autoritară la tribuna de la Cotroceni, domnul Iohannis a început un turneu prin ţară spre a convinge pe români cât de bun este domnia sa pentru încă cinci ani de încercare a stopării coborârii României în toate planurile.

În ultima vreme vorbim despre zeci de protocoale încheiate între Serviciile de informaţii şi instituţii din domeniul juridic, protocoale aflate acum în plin proces de desecretizare. Este un mare şi important capitol din politica celor „Zece ani răi”, adică a celor două mandate dobândite, în condiţii mereu interogate, de Traian Băsescu în calitate de preşedinte al României. Domnia sa, în loc să explice aceste realităţi din perioada cât a condus cum a vrut România, ne explică „patriotic” la un anume post de televiziune, mereu invitat sau acceptat, cum este preocupat de unirea Republicii Moldova cu România, războiul din Siria, revocarea şefei DNA, politica Coaliţiei PSD – ALDE etc.! În vreme ce actualul preşedinte Klaus Iohannis evită să vorbească despre protocoale, rămânând mereu mulţumit de şefa DNA !

Adversităţile, dezacordurile politice şi duşmănia politică s-au accentuat, încât preşedintele are în vedere doar demiterea doamnei Viorica Dăncilă, prim-ministrul României, înlăturarea lui Liviu Dragnea de la conducerea Camerei Deputaţilor şi înfăptuirea „guvernului meu”.

Exprimările din ultimele zile ale domnului Klaus Iohannis arată disperare, neînţelegerea realităţii politice şi ură activă faţă de PSD – ALDE. Oare până când va dura o astfel de politică pentru Preşedinte şi PNL ? Nu cred că mai sunt cetăţeni români care să aibă îndoieli faţă de marea greşeală pe care am realizat-o la anterioarele alegeri prezidenţiale, în afara celor direct interesaţi personal sau cu dificultăţi în înţelegerea realităţii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: