Salvamont Vatra Dornei:

Traseul de acces spre staţia meteorologică Reţitiş – Călimani este închis din cauza pericolului de avalanşă

Şeful Serviciului Salvamont Vatra Dornei, Petru Ariciuc, a anunţat, ieri, că traseul de acces spre staţia meteorologică Reţitiş – Călimani este închis, iar alte trasee prezintă potenţial pericol de avalanşă.

Ariciuc a precizat, într-un comunicat de presă, că traseul de acces spre staţia meteorologică Reţitiş dinspre exploatarea minieră Călimani, marcat cu triunghi albastru, este închis în perioada următoare.

„Stratul de zăpadă depus în ultima perioadă peste stratul vechi (stabil şi foarte îngheţat) este foarte instabil, putând aluneca şi fără o încărcare suplimentară din partea turiştilor” a spus şeful Serviciului Salvamont Vatra Dornei.

El a mai arătat că şi alte trasee prezintă pericol de avalanşă.

Astfel, în Masivul Călimani potenţial pericol de avalanşă se înregistrează pe traseul marcat cu punct roşu (traseul Maria Teresia) ce face legătura între Poiana Izvoarelor şi Şaua Negoiu; zona de intersecţie a traseelor marcate cu cruce roşie (dinspre Gura Haitii) şi punct roşu din Poiana Izvoarelor.

„O avalanşă de mari dimensiuni poate ajunge şi până în această poiană” a informat Ariciuc.

Şeful Serviciului Salvamont Vatra Dornei a menţionat că în Masivul Giumalău există pericol de avalanşă pe traseul marcat cu cruce roşie ce face legătura între cabana Giumalău şi masivul Rarău (curba de nivel de pe versantul estic), iar în Masivul Suhard pe versanţii nordic şi estic ai Vf. Ouşoru (culoarele existente pe care s-au mai produs avalanşe). La baza lor sunt traseele marcate cu cruce roşie şi bandă albastră. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: