În fiecare joi, la Biblioteca Bucovinei

„Ora poveştilor”

La Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava se desfăşoară, în fiecare zi de joi, de la ora 17, la Secţia de împrumut pentru copii, activitatea „Ora poveştilor”.

„Biblioteca Bucovinei urmăreşte în permanenţă creşterea gradului de interacţiune cu publicul său ţintă prin oferirea unor servicii sau programe gratuite cu adresabilitate directă. Pentru copii, dezvoltarea unor bune competenţe de lectură este esenţială, iar accesul liber la lectură şi, pe această bază, la informare şi cunoaştere se impune în societatea modernă ca unul dintre drepturile fundamentale ale copilului” a precizat managerul Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava, Gabriel Cărăbuş.

El a mai arătat că invitaţii speciali ai activităţii sunt actorii Clara Popadiuc şi Răzvan Bănuţ, profesori, învăţători, scriitori şi bibliotecari ce vor trezi în sufletele curate şi avide de cunoaştere ale copiilor dorinţa de a se apropia de carte, dorinţa de a citi, respectul faţă de carte şi încurajarea exprimării libere.

„Vârsta copilăriei este cea mai favorabilă perioadă pentru acumularea unor impresii puternice, este vârsta imaginaţiei, a visării şi a jocului. Lectura influenţează formarea personalităţii copilului, educaţia şi cunoaşterea, iar abilităţile de lectură deprinse în copilărie devin o pasiune pentru tot restul vieţii” a mai spus Gabriel Cărăbuş.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: