Următoarea întâlnire a miniştrilor de Externe ai României şi Ucrainei va avea loc la Suceava

 Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin, a anunţat, ieri, în cadrul unei întâlniri cu omologul său român, Teodor Meleşcanu, la Cernăuţi, că următoarea întâlnire între cei doi miniştri va fi la Suceava.

Pavlo Klimkin a declarat în cadrul întâlnirii că se va discuta problema redeschiderii punctelor de frontieră dintre România şi Ucraina, între care patru sunt în judeţul Suceava, respectiv Izvoarele Sucevei, Ulma, Vicovu de Sus şi Climăuţi.

Participant la întâlnire, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că ministrul ucrainean de externe a remarcat şi apreciat colaborarea între regiunea Cernăuţi şi judeţul Suceava. În acest an urmează să fie deschise punctele de trecere a frontierei Vicovu de Sus şi Racovăţ.

La aceste două puncte de trecere a frontierei partea română a finalizat sută la sută lucrările, iar partea ucraineană se angajează să finalizeze.

Totodată, se discută pentru deschiderea altor puncte de trecere a frontierei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: