Sistemul de aducere a aeronavelor la sol pe timp de ceaţă de pe Aeroportul Suceava a fost reautorizat

Sistemul de aducere a aeronavelor la sol pe timp de ceaţă de pe Aeroportul Suceava a fost reautorizat, după ce s-a făcut o actualizare a procedurilor.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că la data de 4 ianuarie s-a obţinut autorizarea pentru instrumentele de aducere la sol a aeronavelor în condiţii de ceaţă, ILS, aceasta fiind o procedură internaţională.

„Era o procedură de autorizare a acestui sistem de navigaţie” a spus Flutur, care a menţionat că Instrument Landig System (ILS) al aeroportului sucevean este de tip CAT 2, ceea ce permite aterizarea cu vizibilitate la 300 de metri pe orizontală şi 30 de metri pe verticală.

www.romanidecentenar.ro

Aeroportul sucevean mai are alte trei sisteme de aducere a aeronavelor la sol, VOR, VFR şi GPS, iar pista este, la rândul ei, dotată cu un sistem de balizaj de tip CAT 2, având cele mai moderne dotări în domeniu.

Sistemul ILS de tip CAT 2, montat pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Suceava, este funcţional din data de 23 iunie 2016. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: