Preşedintele CJ Suceava, la inaugurarea unei noi clădiri a şcolii cu predare în limba română din Iordăneşti

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, ieri, în regiunea Cernăuţi, la o serie de întâlniri cu oficialităţi din România şi Ucraina, cu ocazia inaugurării unei clădiri noi la Şcoala Generală nr. 1 Iordăneşti cu predare în limba română.

Iordăneşti este o localitate din raionul Hliboca din regiunea Cernăuţi, cu peste 2200 locuitori, majoritatea fiind români.

Potrivit unui comunicat al CJ Suceava, pentru început a fost vizita la Liceul „Mihai Eminescu” cu predare în limba română din localitatea Carapciu şi a urmat festivitatea de inaugurare a unei clădiri noi la şcoala româneasca din Iordăneşti, de care se vor putea bucura 500 de elevi şi 40 de cadre didactice.

La eveniment au participat miniştrii de Externe din România şi Ucraina, Teodor Meleşcanu şi Pavlo Klimkin, ministrul Educaţiei din România, Liviu Marian Pop, ministrul Educaţiei din Ucraina, Lilia Grinevici, ambasadorul român la Kiev, Cristian-Leon Ţurcanu, şi ambasadorul ucrainean la Bucureşti, Oleksandr Bankov, autorităţi locale şi regionale.

Evenimentul de la Iordăneşti a început cu intonarea imnurilor Ucrainei şi României şi cu un minut de reculegere în memoria unui locuitor al satului Tereblecea ucis, miercuri, pe frontul din Donbas.

Gherghe Flutur declară că a fost un eveniment emoţionant, le-a urat succes copiilor şi cadrelor didactice, de asemenea multe bucurii părinţilor, oferind simbolic gazdelor cadouri confecţionate manual de copii din judeţul Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: