Gică Popescu, consilier al primului ministru pe probleme de sport

Ştirea începutului de an este că Gică Popescu (50 de ani) a fost cooptat în cabinetul prim-ministrului. Şeful Guvernului României, Mihai Tudose, a anunţat că fostul căpitan al naţionalei este noul său consilier pe probleme de sport şi se va ocupa de organizarea Campionatului European din 2020, atunci când România va fi una dintre gazde.

„În 2013, România s-a bătut în piept că organizează o grupă de la Campionatul European de fotbal. Am bătut palma cu UEFA, am fost foarte mândri în momentul ăla. Nu s-a făcut nimic. Ne trebuiau patru stadioane. Printre altele lucruri «mărunte» pe la Guvern că riscăm să ne facem de râs că nu putem face lucrul ăsta. Şi pentru că nu ne pricepem la fotbal, hai să găsim pe cineva, un bun manager de proiect. Am găsit nişte oameni extraordinari care se pricepeau să facă o bancă, o autostradă. Domnul Ciolacu a zis să luăm pe cineva care a făcut fotbal. Pe cineva care ştie unde e UEFA. S-a discutat cu soluţia respectivă, în decembrie. Care a vrut să vadă dosarul, să ştie în ce se bagă. Azi a zis da. De azi am un consilier nou, îl cheamă Gică Popescu. I-am mulţumit că a acceptat şi i-am spus că noi nu îi facem un bine, dar el poate să facă un mare bine ţării”, a declarat Mihai Tudose.

Prim-ministrul crede că şi Gică Hagi se va implica alături de Gică Popescu. „Sunt convins că şi Gică Hagi va da o mână de ajutor”, a mai spus Tudose.

www.romanidecentenar.ro

La turneul continental din 2020, România ar putea să fie gazda a patru meciuri: trei în grupe şi unul din optimi. Jocurile s-ar disputa pe Arena Naţională, însă o condiţie ar fi ca patru stadioane din Bucureşti, Ghencea, Dinamo, Giuleşti, respectiv Arcul de Triumf, să fie modernizate. Pe aceste stadioane ar urma să se antreneze naţionalele care vor veni în Capitală.

În luna martie 2014, Gică Popescu a fost condamnat la trei ani, o lună şi zece zile de închisoare în „Dosarul transferurilor“. Fostul căpitan al naţionalei a ieşit din penitenciar în luna noiembrie 2015.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: