La Suceviţa

Comitetul executiv al Organizaţiei Judeţene PSD Suceava

Joi, 11.01.2018, de la ora 13.00, a avut loc, la Suceviţa, Comitetul executiv (Cex) al Organizaţiei Judeţene PSD Suceava. La şedinţă au fost prezenţi primarii PSD, preşedinţii organizaţiilor locale, consilierii judeţeni, membrii Biroului permanent judeţean şi parlamentarii suceveni: senatorii Ioan Stan şi Virginel Iordache, deputaţii Maricela Cobuz, Eugen Bejenariu, Emanuel Havrici şi Alexandru Rădulescu. La invitaţia Organizaţiei judeţene, la lucrările Cex au participat şi preşedintele PSD, domnul Liviu Dragnea, preşedintele Organizaţiei Judeţene Teleorman, domnul viceprim-ministru Paul Stănescu, preşedintele Organizaţiei Judeţene Olt şi subsecretar de stat în ministerul dezvoltării, domnul Adrian Gâdea, directorul general al Companiei Naţionale de Investiţii, doamna Manuela Pătrăşcoiu, aflată în zonă pentru evaluarea unor lucrări derulate prin compania pe care o reprezintă.

Dl preşedinte Liviu Dragnea a evaluat activitatea Partidului Social Democrat şi a majorităţii parlamentare social-democrate din anul 2017, apreciind că alegerile parlamentare au fost câştigate pe baza unui program de guvernare viabil şi acest fapt obligă guvernarea social-democrată să implementeze în întregime acest program pentru a confirma aşteptările alegătorilor. Activitatea legislativă a majorităţii social-democrate s-a concretizat prin adoptarea unor legi importante, aşteptate de societatea românească (precum legea salarizării unice, legile justiţiei, legea prevenţiei), dar este imperios necesară adoptarea în acest an a unor legi extrem de necesare pentru România: Legea achiziţiilor publice, Codul administrativ, Legea finanţelor publice, Legea educaţiei naţionale etc.

Domnul Dragnea a evaluat şi gradul în care a fost îndeplinit programul de guvernare, arătând că s-a reuşit creşterea salariilor, a pensiilor, a burselor pentru studenţi, chiar dacă în acelaşi timp s-au luat măsuri de relaxare fiscală: reducerea impozitelor, anularea unor taxe şi acest fapt se simte deja în buzunarul românilor. Cu toate aceste măsuri, în pofida temerilor nejustificate şi răuvoitoare a unora, România a avut cea mai mare creştere economică din Europa şi s-a încadrat în deficitul bugetar estimat.

În ceea ce priveşte Partidul Social Democrat, pe drept cuvânt se menţine la o cotă mare de încredere în rândul alegătorilor, aşa cum demonstrează sondajele, iar anumite disfuncţionalităţi interne ce pot perturba activitatea partidului pot fi depăşite prin dialog, încredere şi unitate.

Dl Liviu Dragnea a evidenţiat şi obiectivele pe care le are PSD: câştigarea alegerilor europarlamentare şi prezidenţiale – fapt ce poate fi uşor realizat prin menţinerea unităţii partidului şi a îndeplinirii programului de guvernare.

Au luat cuvântul numeroşi primari, preşedinţi ai organizaţiilor locale şi consilieri judeţeni. În unanimitate şi-au exprimat susţinerea faţă de conducerea naţională a PSD şi faţă de guvernarea social-democrată, făcând apel la unitate, echilibru şi înţelepciune – elemente esenţiale pentru realizarea programului de guvernare promis alegătorilor.

www.romanidecentenar.ro

De asemenea, a fost apreciat ca având un succes deosebit în dezvoltarea comunităţilor locale Programul Naţional de Dezvoltare Locală, adresându-se mulţumiri celor care l-au iniţiat şi coordonat în calitatea dumnealor de miniştri ai dezvoltării: dl Liviu Dragnea, dna Sevil Shhaideh, dl Paul Stănescu şi dl Adrian Gâdea.

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava, dl Ioan Stan, în cuvântul dumnealui, a evidenţiat beneficiile pe care guvernarea social democrată le-a adus direct judeţului Suceava, concretizate, de exemplu, prin cea mai mare sumă primită de judeţ pentru proiectele destinate dezvoltării locale, inclusiv pentru modernizarea a opt drumuri judeţene, prin reabilitarea infrastructurii rutiere, (DN 18, DN17 A), prin salvarea de la intrarea în incapacitate de plata a primăriilor din Brodina, Moldoviţa, Straja şi Ulma, prin dotarea Spitalului Judeţean Suceava cu un computer tomograf de ultimă generaţie şi finanţarea construcţiei Spitalului Municipal Fălticeni, prin găsirea unor soluţii pentru menţinerea activităţilor de la Salina Cacica şi Mina de uraniu Crucea, prin finanţarea totală a lucrărilor pentru pârtia de schi de la Câmpulung.

Şi în acest an, guvernarea social-democrată e preocupată de investiţiile în judeţul Suceava. Va fi finalizată şoseaua de centură a Sucevei, va fi finalizat Spitalul Municipal Fălticeni, vor fi demarate procedurile pentru începerea lucrărilor la şoseaua de centură a Rădăuţiului şi a drumului expres Siret – Paşcani. Vor fi demarate lucrări ce determină creşterea potenţialului turistic al judeţului, precum modernizarea bazei Salvamont din Vatra Dornei, investiţie deja aprobată de Ministerul Turismului.

Dumnealui a apreciat prezenţa într-un număr atât de mare – peste 200 de membri – la Comitetul executiv judeţean PSD şi unitatea în opinie a acestora, care arată forţa pe care PSD Suceava o are; iar prezenţa la Cex a preşedintelui partidului demonstrează recunoaşterea la nivel naţional a acestei forţe şi reprezintă o premiză a implicării mai consistente a guvernării social-democrate în dezvoltarea judeţului Suceava. (Comunicat de presă, Departamentul Comunicare PSD)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: