Cum a devenit PSD partidul celor bogaţi

Acum când ochii tuturora au fost aţintiţi asupra Parlamentului care se făcea a reforma Justiţia, dar în fapt schimba conţinutul unor legi spre a-şi salva de pedeapsă liderii cu dosare penale, a apărut lista celor 675 de aleşi, între care 42 parlamentari, scăpaţi de incompatibilităţile stabilite de ANI (Agenţia Naţională de Integritate), aşa că de acum pot să facă oricâte afaceri cu statul, pot să-şi angajeze pe posturi grase toate neamurile fără să păţească nimic. Statul de drept? Un fleac! L-au ciuruit!

Şi asta în timp ce se perorează de la tribună necesitatea reformării clasei politice! Se tot reformează de 28 ani, însă de schimbat nu se schimbă. Între timp, mii de tineri studioşi şi merituoşi se pregătesc să plece din ţara care nu are nevoie de ei, căci pilele, incompetenţa, amatorismul fac iarăşi legea. Ca pe vremea tovarăşilor, numai că atunci se făceau parcă mai cu perdea.

De curiozitate, m-am uitat pe câteva declaraţii de avere ale celor 675 şi am descoperit că marea majoritate nu stă deloc rău. Deşi sursa averii lor o reprezintă cel mai adesea salariul de la stat, au strâns bunuri şi pentru urmaşi, ba chiar şi pentru urmaşii urmaşilor în vecii vecilor… Dacă e pe legalitate, cinste şi corectitudine, să le fie de bine. Dar dacă nu? Oare nu cumva acesta trebuia să fie sensul schimbării legilor penale?

Numai că ei, bogaţii, avuţii, înstăriţii, oamenii cu bani… constituie grosul şi partea cea mai activ-influentă a PSD, iar aici apare o contradicţie în termeni: partidul acesta s-a declarat încă de pe vremea tătucului fondator Iliescu unul social-democrat, un partid al celor săraci şi cinstiţi asemeni mentorului lor, un partid care apără drepturile omului simplu, egalitatea în faţa legii, justiţia socială, care luptă pentru emanciparea poporenilor şi a patriei, pentru educaţie modernă, sănătate…

Din păcate, în acest an şi-au terfelit şi blazonul, şi obrazul într-o asemenea măsură, că nu mai are niciun pesedist curajul să se mai împăuneze cu social-democraţia. Iar motivele sunt rostite aproape zilnic de mii, zeci de mii, sute de mii de protestatari: Vrem Justiţie independentă, Vrem sistem de sănătate, nu dosare curăţate, PSD – noul PCR, Ciuma roşie, Hoţii, Vrem dreptate, Nu legalizaţi hoţia!

www.romanidecentenar.ro

Sloganele de mai sus, doar o parte din recuzita manifestanţilor, demonstrează că partidul s-a îndepărtat complet de mase, de propriul bazin electoral şi nu mai are nicio legătură cu social-democraţia, nici cu cei ce l-au votat şi au sperat că, odată ajuns la putere, îşi va pune în aplicare măreţul program „din scoarţă-n scoarţă”, vorba lui Liviu Dragnea. Deocamdată, însă, salariile au fost mărite pentru oamenii lor, deputaţi, senatori, primari, consilieri, funcţionari ai serviciilor şi ai agenţiilor, iar pensionarilor, educatorilor li se lungesc ochii… tot aşteptând.

Şi dacă bogaţii fac legea în PSD, iar PSD este principalul partid al majorităţii de guvernământ, asta înseamnă că democraţia pentru care s-au jertfit tinerii acum 28 ani este pe faţă înlocuită cu plutocraţia, cu oameni bogaţi, lipsiţi însă de blazon aristocratic. Ceea ce oricine poate constata citind declaraţiile de avere ale principalilor lideri: afaceri bănoase, sinecuri grase, bucăţi de ţară aflate în stăpânire…

Refuză însă numele de moşieri, burghezi (roşii), patroni, capitalişti… declarând ritos că ei sunt reprezentanţii poporului muncitor. Care popor le acceptă lacrimile de crocodil şi le dă votul fără a se interesa de legalitatea averii, nici de felul cum şi-au obţinut funcţiile şi diplomele. Or la o analiză atentă, se observă că mai toţi au fost repetenţi, au vânat o „labă” (nota 5!) pentru a trece clasa, cel mai adesea în fabricile de diplome.

Iar aceşti vajnici apărători ai „românilor”, cu studii(?) „la distanţă”, „ne fac legi şi ne pun biruri, ne vorbesc filosofie…”, vorba poetului. Deşi au condamnări şi procese pe rol, vin şi ne dau lecţii de democraţie şi morală, se dau mari patrioţi, iar noi asistăm neputincioşi la asaltul lor asupra statului de drept şi a viitorului copiilor noştri.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: