Vasile Rîmbu, după discuţiile din Germania:

Medici ai SJU Suceava s-ar putea pregăti la Clinica de Neurochirurgie din Gunzburg

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, ec. Vasile Rîmbu, a declarat că reprezentanţii unităţii sanitare din componenţa delegaţiei judeţului Suceava care s-a aflat recent în regiunea Schwaben, Germania, au vizitat Clinica de Neurochirurgie din Gunzburg şi Spitalul de Copii şi Tineret din Augsburg şi au purtat discuţii cu conducerile acestor unităţi sanitare în vederea unei viitoare colaborări în domeniul medical.

Rîmbu a spus că această colaborare s-ar putea concretiza printr-un schimb de experienţă, ce va consta în participarea a doi medici suceveni la cursuri practice de pregătire la Clinica de Neurochirurgie din Gunzburg privind unele tehnici operatorii şi proceduri în domeniul neurochirurgiei, chirurgiei epilepsiei şi epileptologiei, dar şi prin deplasarea unor medici din clinica germană la Suceava, atunci când va fi posibil, pentru efectuarea unor intervenţii chirurgicale împreună cu medicii suceveni la SJU Suceava.

El a mai spus că în timpul vizitei la Clinica de Neurochirurgie din Gunzburg reprezentanţii SJU Suceava au avut posibilitatea să vadă modul în care este organizat blocul operator, platoul tehnic, Secţia de Anestezie Terapie Intensivă, dar şi saloanele, iar medicul primar neurochirurg sucevean Anatolii Buzdugan a asistat alături de coordonatorul unei secţii de profil a clinicii din Gunzburg la o intervenţie chirurgicală efectuată de o echipă de medici operatori germani.

Rîmbu a apreciat că un astfel de schimb de experienţă este benefic în condiţiile în care SJU Suceava urmează să achiziţioneze echipamente de neuronavigaţie necesare efectuării intervenţiilor în chirurgia epilepsiei, dar şi a intervenţiilor neurochirurgicale.

Managerul SJU Suceava a precizat că reprezentanţii spitalului sucevean au vizitat şi Spitalul de Copii şi Tineret din Augsburg, apreciind că această vizită a fost importantă în contextul în care se doreşte înfiinţarea la Suceava a unui spital de pediatrie.

De precizat este că din delegaţia judeţului Suceava, care s-a aflat de curând în regiunea Schwaben din Germania, au făcut parte şi managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, medicii Anatolii Buzdugan şi Ana Miron şi bioinginerul Dragoş Vicoveanu.

O delegaţie a judeţului Suceava, condusă de preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a avut zilele trecut întâlniri privind realizarea unor proiecte punctuale atât în ceea ce priveşte cooperarea între aeroporturile Suceava şi Memmingen, Universitatea Suceava cu Universitatea Augsburg şi între Spitalul Judeţean Suceava şi clinici din Augsburg şi Gunzburg.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: