Control asupra transportului public judeţean

> Gheorghe Flutur a dispus controlul după ce Dan Ioan Cuşnir a prezentat în şedinţa CJ Suceava date potrivit cărora operatorii de maxi-taxi cu licenţe judeţene piratează transportul public în municipiul Suceava

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a dispus, miercuri, un control privind respectarea legalităţii transportului public judeţean, după ce consilierul judeţean PSD Dan Ioan Cuşnir a prezentat o situaţie gravă privind piratarea transportului public local din municipiul Suceava de operatori de maxi-taxi care se folosesc de licenţe pentru trasee judeţene.

Consilierul judeţean Dan Ioan Cuşnir a spus în cadrul şedinţei CJ Suceava că îşi face „mea culpa” pentru că nu a acordat o mare atenţie proiectelor privind aprobarea de trasee de transport judeţean.

El a arătat că Primăria Suceava va afla în anul 2018 dacă proiectul cu autobuzele electrice va fi eligibil, iar pentru ca acest proiect să fie eligibil, TPL trebuie să fie unicul operator în Suceava.

„Oficial, TPL este unicul operator în Suceava, dar în realitate sunt peste 45 de operatori de maxi-taxi care au licenţe de la Consiliul Judeţean care în mare parte piratează transportul local în municipiul Suceava”, a spus Cuşnir.

El a explicat că, potrivit legii, prestatorii curselor de maxi-taxi judeţene au voie să oprească maxim în trei staţii de pe raza municipiului şi să nu preia călători, dar că opresc în toate staţiile şi, mai grav, între staţii şi preiau călători.

Cuşnir a mai spus că aceşti operatori fac ca, lunar, peste 400.000 de lei care ar trebui să ajungă la dezvoltarea TPL să ajungă în buzunarele unor operatori privaţi sau a şoferilor, pentru că nimeni nu ştie câţi dintre aceşti bani se fiscalizează.

El a exemplificat cu traseul 31, Sf. Ilie-Mitoc, care este operat de nouă maşini, traversează întreg oraşul şi opreşte în toate staţiile. „Vă întreb câţi locuitori din Sf. Ilie au servicii în Mitoc, sau câţi copii din Mitoc merg la şcoală în Sf. Ilie?”, a întrebat Cuşnir.

Consilierul judeţean a mai spus că traseul liniei 14, Trei Movile, este operat cu şapte maxi-taxi, iar ciudat este că în Trei Movile sunt cinci sau şase case.

„Şapte maşini deservesc cinci sau şase case din Trei Movile. Este din punctul meu de vedere încă un traseu care piratează transportul public local din Suceava”, a spus Cuşnir.

El a mai arătat că traseul liniei 11, Moara-Mereni, este deservit de 11 maşini din care doar două merg la Mereni, iar restul fac transport ilegal în Suceava.

Cuşnir a dat şi alte exemple de acest gen şi a apreciat că aceste maşini fac transport ilegal în municipiul Suceava.

El a cerut o inventariere clară a tuturor traseelor şi să se identifice traseele care nu se justifică. „Să facem un Master Plan al traseelor de maxi-taxi în Suceava…”, a spus Cuşnir.

După expunerea făcută de Dan Ioan Cuşnir, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a cerut comisiei de buget-finanţe, ca împreună cu departamentul de specialitate din CJ Suceava, cu Primăria Suceava, TPL şi ARR, să facă verificări privind aspectele semnalate.

El a cerut ca în două săptămâni să fie prezentat un raport al acestei comisii, arătând că vor trebui retrase licenţele celor care nu respectă legislaţia. „Trebuie să luptăm împotriva evaziunii şi pirateriei”, a spus Flutur care a subliniat că autorităţile judeţene nu pot rămâne pasive la aceste acţiuni şi că trebuie să reacţioneze şi să sancţioneze.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI