Un tânăr din Stulpicani, fost ospătar în Tenerife, vrea să schimbe percepţia spaniolilor faţă de români şi România

 > El aduce în Bucovina turişti din Tenerife, dar promovează zona şi prin expoziţii de fotografie

Un tânăr din comuna Stulpicani, pasionat de fotografie şi care a lucrat 4 ani în Tenerife ca barman şi ospătar, a revenit în ţară şi a decis să promoveze locurile natale aducând atât turişti din Tenerife în Bucovina, dar şi prin expoziţii de fotografie.

El a decis în 2015 să revină acasă şi să promoveze Bucovina pentru a schimba percepţia spaniolilor despre România şi români.

„Am plecat din Tenerife pentru că îmi era dor de casă. Mă simţeam foarte singur şi toţi erau reci cu mine pentru că vin din România, dar am rămas în relaţii bune cu cei din Tenerife şi am primit o şansă să le arăt zona de unde vin prin fotografie, să le arăt că nu toţi suntem la fel, cum cred ei” a spus Tiron.

El a povestit că a muncit 4 ani de zile în Tenerife ca barman şi ospătar, iar acum îşi câştigă existenţa acasă, filmând la nunţi, botezuri sau alte evenimente.

„Prefer să îmi câştig pâinea acasă, să dorm pe perna mea” a recunoscut Daniel Tiron, mărturisind că în Tenerife cel mai tare a suferit de dorul de casă.

„Este foarte greu în străinătate (…) Nu sfătuiesc tinerii să plece din ţară pentru că în străinătate eşti un orfan” a spus tânărul.

El a adăugat că iubeşte fotografia de când avea 15 ani şi că îi place foarte mult să descopere zonele rurale din Bucovina, pe care să le imortalizeze în fotografii.

„Zonele rurale din Bucovina sunt superbe. Aici simţi că trăieşti cu adevărat, aici te simţi mai aproape de Dumnezeu” susţine tânărul din Stulpicani.

El a fost deranjat de faptul că România are o imagine proastă în străinătate şi a decis să le arate celor din Tenerife că Bucovina e un colţ de rai, că este Grădina Maicii Domnului şi, astfel, a realizat expoziţii cu fotografii din cele mai frumoase locuri din zonele rurale ale Bucovinei.

Ulterior a început să aducă turişti din Tenerife în Bucovina.

„Din 2015 aduc turişti de acolo. Aduc câte zece persoane, iar până acum am adus 200 de persoane” a spus Daniel Tiron.

El susţine că spaniolii s-au îndrăgostit de zonele rurale ale Bucovinei şi că ei se întreabă de ce românii pleacă din ţară în loc să facă ceva pentru dezvoltarea ei.

„Ei îmi spun mereu la expoziţii: de ce plecăm din România şi nu facem ceva, pentru că avem de toate munte, câmpie, mare?” a adăugat Daniel Tiron.

El a subliniat că ceea ce face pentru Bucovina face cu sufletul şi recomandă autorităţilor să protejeze Bucovina, în special pădurile din zonă.

„Bucovina este Grădina Maicii Domnului şi nu trebuie distrusă” a transmis Daniel Tiron autorităţilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: