În august, numeroase evenimente programate în judeţ

 > De la Săptămâna Plutăritului sau Sărbătoarea Muntelui, la Festivalul Medieval, Suceava Air Show sau Bucovina Rock Castle

 Un număr mare de evenimente sunt programate în luna august în judeţul Suceava, perioadă în care se derulează şi „Luna Diasporei”, în organizarea Consiliului Judeţean Suceava.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, într-o conferinţă de presă, că luna august, care este şi „Luna Diasporei”, debutează cu o întâlnire la Palatul Administrativ, în data de 1 august, cu reprezentanţii diasporei.

Potrivit acestuia, a doua zi, în 2 august, începe programul prin care se sărbătoresc 20 de ani de la încheierea parteneriatului între Suceava – Cernăuţi – Schwaben – Mayenne, reprezentanţii acestor regiuni urmând să viziteze aşezăminte sociale, dar şi proiecte europene de succes din judeţul nostru.

Ulterior, în perioada 4-6 august se desfăşoară, în Muzeul Satului Bucovinean, „Târgul Meşterilor Populari”.

În data de 6 august, la Suceviţa, va fi un pelerinaj prilejuit de sărbătorea „Schimbarea la Faţă a Domnului”, hramul Mănăstirii Suceviţa, a mai spus Flutur.

El a adăugat că în zilele de 10 şi 11 august se vor organiza acţiuni la care vor participa copiii sucevenilor plecaţi la muncă în străinătate, dar şi întâlniri ale părinţilor acestor copii cu reprezentanţi ai unor instituţii sucevene.

Ulterior, la Ciocăneşti se va organiza „Festivalul Păstrăvului” şi se va derula şi Săptămâna Plutăritului.

Expoziţia „Ştefan cel Mare” va fi lansată în data de 14 august, la vernisaj fiind invitaţi ministrul român de Externe şi ministrul Culturii, a spus Flutur.

În perioada 13-15 august vor fi organizate pelerinaje la Putna, Cacica sau Hagigadar, legate de sărbătoarea „Adormirea Maicii Domnului”.

În 15 august, la Cacica se va desfăşura Sărbătoarea Diasporei cu un spectacol extraordinar al Ansamblului „Ciprian Porumbescu”, iar la Moldoviţa se va organiza Festivalul Minorităţilor.

În perioada 17-20 august, în Cetatea de Scaun a Sucevei se va desfăşura Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”, iar, după cum a precizat Gheorghe Flutur, aceasta va fi cea mai mare ediţie din istoria festivalului, cu foarte multe trupe, inclusiv din Ungaria, Serbia, Italia şi Ucraina.

Ulterior, în perioada 25-27 august, în Cetatea de Scaun se va desfăşura Festivalul de rock „Bucovina Rock Castle”.

În data de 26 august, la Aeroportul „Ştefan cel Mare” se va organiza a VI-a ediţie a „Suceava Air Show”, unde vor fi prezentate evoluţii de înaltă clasă de acrobaţie aeriană.

În data de 27 august, în Masivul Rarău se va desfăşura ediţia din acest an a Sărbătorii Muntelui, a mai spus Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: