A început Festivalul Internaţional „Întâlniri bucovinene”

 

> 1.500 de artişti din Suceava şi din străinătate evoluează la Câmpulung Moldovenesc

Festivalul Internaţional „Întâlniri bucovinene” a debutat, ieri, la Câmpulung Moldovenesc, proiectul fiind realizat de Consiliul Judeţean Suceava împreună cu Primăria Câmpulung Moldovenesc şi reunind 1500 de artişti din ţară şi străinătate.

În acest an, la festival participă 68 formaţii din şase ţări, respectiv 55 de formaţii din România, şapte din Ucraina, două din Republica Moldova, două din Polonia şi câte una din Ungaria şi Slovacia, ţară aflată la prima participare. Totodată, la festival sunt prezenţi 40 meşteri populari, dintre care 36 din România şi patru din Ucraina. Pe parcursul celor 3 zile ale festivalului, se desfăşoară şi un târg al meşterilor populari, ce reuneşte 40 de meşteri din judeţ şi din ţară, precum şi din Ucraina, pentru prima dată în acest an.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a arătat că la festival participă 1.100 artişti amatori din judeţ, 400 artişti amatori străini şi 40 meşteri populari, fiind aşteptaţi 30.000 de spectatori.

„Evenimentele reprezintă a importantă carte de vizită a judeţului Suceava, contribuind la promovarea Bucovinei, a judeţului” a menţionat Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: