În pădurile judeţului

Furtuna de marţi a provocat doborâturi de peste 50.000 mc

> La Falcău, pe 26 de hectare, s-au produs doborâturi în masă

Furtuna de marţi după-amiaza a provocat pagube în judeţul Suceava, în fondul forestier fiind înregistrate doborâturi de peste 50.000 mc.

Directorul adjunct al Direcţiei Silvice Suceava, Valerian Solovăstru, a declarat ieri că, potrivit datelor centralizate, au fost înregistrate doborâturi de circa 53.000 mc în zonele Brodina, Falcău, Moldoviţa, Vama, Pojorâta şi Iacobeni.

Valerian Solovăstru a spus că pe 26 de hectare de pădure din zona Falcău au fost înregistrate doborâturi în masă.

În acest an, furtunile au provocat în judeţ doborâturi reprezentând alţi peste 70.000 mc de masă lemnoasă, a menţionat Solovăstru.

Romsilva a publicat, pe pagina de socializare a instituţiei, un videoclip filmat în judeţul Suceava chiar în timpul unei doborâturi masive de vânt în zona Iacobeni.

Pădurea calamitată va fi curăţată de silvicultori, iar terenul va fi reîmpădurit în 2 ani, conform normelor silvice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: