Sorin Vezeteu, poliţistul sucevean ucis în Gara Burdujeni, cetăţean de onoare al Sucevei

> Familia îndurerată ar putea primi un sprijin financiar de 5.000 de lei, viceprimarul Lucian Harşovschi solicitând factorilor responsabili să facă demersuri pentru ca soţia victimei să fie angajată în structurile Ministerului Afacerilor Interne

Un proiect de hotărâre privind acordarea distincţiei de cetăţean de onoare al municipiului Suceava poliţistului Sorin Vezeteu, atacat pe la spate şi omorât în Gara Burdujeni, în timp ce îşi făcea rondul, se află pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local. Iniţiativa aparţine viceprimarului Lucian Harşovschi, care propune, de asemenea, şi alte măsuri de sprijinire a familiei poliţistului căzut victimă ucigaşului de 23 de ani care se învârtea prin zona staţiei feroviare sucevene. „Am să rog colegii să voteze un proiect de hotărâre de acordare post mortem a titlului de cetăţean de onoare lui Sorin Vezeteu şi, totodată, de asigurare a sumei de 5.000 de lei ca sprijin pentru familia acestuia” a evidenţiat a Lucian Harşovschi.

Pe de altă parte, viceprimarul solicită ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, să facă demersuri pentru angajarea văduvei îndoliate, referindu-se, în acest sens, la Legea nr. 360, actualizată, potrivit căreia, în cazul decesului poliţistului aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, „soţul sau soţia pot fi numiţi în funcţie de poliţist ori angajaţi ca personal contractual, fără examen sau concurs, în unităţi ale Ministerului Afacerilor Interne”. Acelaşi apel este adresat şi inspectorului-şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, Dorel Aiacuboaie, şi prefectului Mirela Adomnicăi, în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu, demersul survenind şi recentei decizii de îngheţare a angajărilor în sistemul bugetar.

„După cum se ştie, este apărută Ordonanţa nr.3 din 20 iulie care interzice angajările în cadrul structurilor centrale sau ale celor din subordinea acestora. În urmă au rămas o soţie îndurerată şi doi copii minori; de aceea, fac apel la Ministerul de Interne, la cei responsabili, să respecte Statutul poliţistului şi să o angajeze pe soţia poliţistului Sorin Vezeteu” a punctat viceprimarul Lucian Harşovschi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: