Fălticeni

31 de cupluri au sărbătorit nunta de aur

31 de cupluri din municipiul Fălticeni care împlinesc în acest an 50 de ani de la căsătorie au fost sărbătorite de municipalitate joi, 20 iulie, la Biserica „Sf. Ilie” din Fălticeni. Alături de cele 31 de familii sărbătorite au fost primarul Cătălin Coman, deputatul Alexandru Rădulescu, viceprimarul Constantin Bulaicon, consilierii localii, ca şi copii, nepoţi, strănepoţi, rude, cunoştinţe, fini, vechi prieteni. Slujba de mulţumire a fost oficiată de un sobor de 13 preoţi, în frunte cu preotul protopop de Fălticeni Adrian Dulgheriu, şi, conform tradiţiei din ultimii 12 ani, naşii celor 31 de perechi care au sărbătorit nunta de aur au fost tinerii Bogdan şi Oana Costîn, una din ultimele perechi de tineri căsătorite la Primăria Fălticeni, în luna iulie.

Rugăciune pentru sănătate, putere, înţelepciune

„Viaţa ne oferă de foarte multe ori surprize şi cred că este o binecuvântare extraordinară să ajungem să avem în mijlocul nostru, cu ocazia hramului Fălticeniului şi a Bisericii «Sfântul Ilie», o asemenea sărbătoare, pe care vă rog să o consideraţi ca pe o rugăciune de mulţumire şi de recunoştinţă în faţa lui Dumnezeu pentru că am fost învredniciţi să ajungem aceste zile.

Sunt convins că vă aduceţi aminte cu o deosebită plăcere acele momente de acum 50 de ani, căsătoria şi nunta dumneavoastră. Astăzi, dumneavoastră aţi venit să-i mulţumiţi lui Dumnezeu pentru cei 50 de ani de împreună vieţuire, pentru viaţa dumneavoastră, aţi venit să mulţumiţi pentru toate binefacerile pe care le-aţi avut în această viaţă şi să fiţi recunoscători lui Dumnezeu pentru ceea ce aţi primit, dar aţi venit să mulţumiţi şi pentru cele care nu au fost chiar foarte bune în viaţă. Cine nu a avut şi necazuri în viaţă timp de 50 de ani? Dumnezeu ne-a cercetat şi ne-a pus necazuri, Dumnezeu este cel care ne-a scos la odihnă şi ne-a salvat din toate cele rele. Aţi venit să mulţumiţi astăzi pentru copiii dumneavoastră, care datorită educaţiei pe care aţi oferit-o au ajuns în funcţii importante, au ajuns oameni gospodari la casele lor, cu copiii lor. Ce lucru minunat este să-ţi vezi nepoţii, să-ţi vezi strănepoţii! Suntem bucuroşi că Dumnezeu v-a oferit în această perioadă înţelepciune, v-a oferit posibilitatea de a vă exersa virtuţile, de a vă arată cât sunteţi de buni, cât de mult îi iubiţi pe cei din jurul dumneavoastră, să vă arătaţi grija faţă de cei din jur, faţă de nepoţi, de copii, faţă de prietenii dumneavoastră, faţă de întreaga comunitate şi faţă de biserică. Sau poate aţi venit să arătaţi astăzi recunoştinţa că Dumnezeu v-a adus aici. Vă felicit din inimă pentru acest lucru! Noi, preoţii, ne-am rugat să aveţi sănătate, putere, înţelepciune ca să puteţi să vă educaţi nepoţii şi să-i aduceţi pe calea bisericii, pe calea credinţei, să vă arătaţi ataşamentul şi credinţa faţă de sfânta biserică, pentru ca cei care vin după noi să aibă o moştenire sfântă: ţara noastră, biserica noastră. Aţi ajuns la o maturitate pe care noi o respectăm şi ne dorim ca din viaţa dumneavoastră să luăm modele pentru vieţile noastre.”

Recunoştinţă faţă de oamenii care au creat oraşul

La rândul său, primarul din Fălticeni le-a mulţumit tuturor celor care au împlinit 50 de ani de căsătorie pentru tot ceea ce au făcut pentru ca municipiul să se dezvolte.

„Este un moment foarte emoţionant pentru întreaga comunitate fălticeneană, pentru că aici este cel mai potrivit loc, sub acoperişul sfintei biserici, pentru a participa la o slujbă de mulţumire. Eu sunt aici pentru a vă mulţumi, în numele comunităţii fălticenene, dumneavoastră, celor care împliniţi 50 de ani de la căsătorie, pentru tot ceea ce aţi făcut pentru noi, pentru tot ceea ce aţi făcut pentru oraşul nostru, pentru toate realizările şi activităţile dumneavoastră care au dus ca astăzi să avem un oraş frumos, care se dezvoltă şi care este recunoscător faţă de oamenii care l-au creat. Întreaga comunitate fălticeneană vă este recunoscătoare şi vă urează acum, la ceas de sărbătoare, multă sănătate, să vă bucuraţi mulţi ani de copii, nepoţi şi de toţi cei apropiaţi. Vreau să vă rog ca, aşa cum eu sunt astăzi la 50 de ani de la căsătoria dumneavoastră, să fiţi şi dvs. alături de mine la cei 50 de ani ai mei de la căsătorie” este dorinţa primarului Cătălin Coman.

Pentru deputatul Alexandru Rădulescu, aniversarea cuplurilor care împlinesc 50 de ani de la căsătorie este cel mai emoţionant moment care se derulează în fiecare an la Fălticeni. „Astăzi sărbătorim temelia societăţii noastre, sărbătorim familia creştină aşa cum a lăsat-o Dumnezeu, familie pe care dumneavoastră o reprezentaţi cu atâta onoare, familie care, în mod surprinzător, astăzi trebuie apărată mai mult ca oricând aici, în biserică, pe stradă, dar şi în Parlament” a precizat deputatul sucevean.

Cele 31 de cupluri sunt aşteptate să aniverseze 75 de ani de la căsătorie

În calitate de gazdă, parohul Bisericii Sfântul Ilie, pr. Ionel Marian, a felicitat „a XII-a promoţie” aniversată în biserica pe care o păstoreşte, încurajându-i pe cei sărbătoriţi să meargă mai departe cât mai mulţi ani.

„Astăzi a avut loc totuşi un eveniment: nunţile au fost în locuri diferite şi la date diferite în urmă cu 50 de ani, dar astăzi naşii, Bogdan şi Oana Costîn, au avut primii şi cei mai mulţi fini.

Aţi împlinit 50 de ani de împreună vieţuire. Nu a fost uşor, dar a fost bine şi mă bucur că tot împreună păşiţi şi spre anul 51. Acest pas să fie cu binecuvântarea bunului Dumnezeu, pentru dumneavoastră existând şi 75 de ani de la căsătorie. Este nunta de diamant. În viaţa mea de preot am avut o bucurie, să binecuvântez o familie care, la 75 de ani de la căsătorie, a venit cu naşii săi la altar. A fost un moment care nu se poate uita, s-a întâmplat la Sasca Mică şi aş vrea ca să se repete. Vă mulţumesc pentru onoarea pe care a avut-o Biserica «Sf. Ilie» după o zi încărcată” a precizat preotul Ionel Marian.

La final, primarul Cătălin Coman şi viceprimarul Constantin Bulaicon au oferit celor 31 de cupluri diplome, flori, câte un plic cu suma de 200 de lei şi cadouri, după care toată lumea a sărbătorit „nunta de aur” la o pensiune din municipiu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: