Gardienii forestieri, pe urmele firmelor care „spală” lemn

 > „Există indicii că în unele cazuri lemnul a circulat «fictiv» sau a fost «spălat» cu documente cu regim special” a spus Mihai Găşpărel > Parchetele competente au fost sesizate în 19 cazuri, obiectul făcându-l 850 mc tăiaţi abuziv, cu o valoare a prejudiciului de aproape 186.000 lei

Dacă în prima jumătate a anului 2017 numărul controalelor pe linia regimului silvic a crescut într-o oarecare măsură, cel al sesizărilor penale înaintate către parchetele abilitate s-a redus cu 30%, informează Mihai Găşpărel, şeful Gărzii Forestiere Suceava. Inspectorul-şef subliniază că, în comparaţie cu primele 6 luni ale anului 2016, valoarea prejudiciului din infracţiuni s-a diminuat tot cu circa 30%.

„Fenomenul tăierilor ilegale, faptele contravenţionale şi infracţionale în domeniul silvic au scăzut. La ora actuală, analizată este activitatea diferitor societăţi, existând încă indicii că în unele cazuri lemnul a circulat «fictiv» sau a fost «spălat» cu documente cu regim special” a spus Mihai Găşpărel.

Pe raza judeţului Suceava, în prima jumătate a acestui an, gardienii silvici au desfăşurat 661 controale, cu prilejul inspecţiilor de fond şi inspecţiilor parţiale depistând peste 1.000 mc material lemnos doborât ilegal. Parchetele competente au fost sesizate în 19 cazuri, obiectul făcându-l 850 mc tăiaţi abuziv, cu o valoare a prejudiciului de aproape 186.000 lei.

În semestrul întâi al anului 2017, în urma celor 498 controale la instalaţii de debitat, inspectorii Gărzii Forestiere au dat amenzi de 563.500 lei, confiscând peste 2.706 mc materiale lemnoase.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI