PSD Suceava 2020

Statul Major al Armatei Române sprijină comemorarea a 10 ani de la sacrificiul, în Irak, al eroului Ioan Grosaru

Statul Major al Armatei Române sprijină comemorarea a 10 ani de la sacrificiul, în Irak, al eroului Ioan Grosaru

 Primăria Cornu Luncii este în curs de a achiziţiona două monumente cu cruce care vor fi amplasate la mormintele celor doi eroi din comună, Ioan Grosaru şi Constantin Puiu Mihailovici.

Ultimul avea 23 de ani în decembrie 1989, când îşi făcea datoria ca soldat în Regimentul de Gardă apărând fostul sediu central al PCR, clădirea în care se punea la cale Revoluţia. A fost împuşcat în noaptea de 22 spre 23 decembrie, iar, 28 de ani mai târziu, mama lui Puiu încă nu ştie cine i-a ucis copilul plecat să-şi facă datoria faţă de ţară.

Soldatul poet Ioan Grosaru, din Păiseni – Cornu Luncii, a murit în Irak, în 2007, în ziua de 21 septembrie. Împreună cu mai mulţi colegi, executa o misiune de patrulare într-un vehicul blindat, când tancul a călcat peste o bombă artizanală şi a luat foc. Suceveanul i-a ajutat mai întâi cei cinci colegi ai săi, răniţi, să iasă din vehiculul blindat, dar el n-a mai apucat, pentru că muniţia din interior a explodat. Avea 37 de ani.

Şeful Statului Major General, impresionat de abnegaţia lui Dumitru Davidel, prim-vicepreşedintele Cultul Eroilor Suceava

Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria” Suceava, împreună cu Primăria Cornu Luncii şi Statul Major General, va marca, în luna septembrie, 10 ani de la moartea eroică, în Irak, a soldatului Ioan Grosaru.

Prim-vicepreşedintele Cultul Eroilor Suceava, maistrul militar principal (r.) Dumitru Davidel, a trimis recent şefului Statului Major General o scrisoare în acest sens, în urma căreia, impresionat, gen. Nicolae Ionel Ciucă l-a asigurat de sprijin necondiţionat din partea Armatei pentru organizarea manifestării şi chiar de participarea personală la manifestările din septembrie.

„Scrisoarea d-voastră privind comemorarea a 10 ani de la decesul sblt. (p.m.) Ioan Grosaru m-a impresionat, atât din perspectiva decenţei adresării, cât şi a atenţiei la detalii cu care aţi abordat pregătirea şi organizarea acestui eveniment. Este o mare bucurie pentru mine să constat faptul că, la venerabila vârstă de aproape 80 de ani, continuaţi să fiţi activ în viaţa socială şi să vă îngrijiţi de păstrarea memoriei bravilor ostaşi ai Armatei Române care au căzut la datorie” a răspuns şeful Statului Major General.

Până în luna septembrie, Armata Română s-a angajat la acordarea de sprijin Primăriei Cornu Luncii pentru definitivarea monumentului dedicat lui Ioan Grosaru, finalizarea editării volumului de proză cu texte lăsate de erou, „Postament pentru o enigmă”, cu finanţare de la Asociaţia „Camarazii”, dar şi la ajutor socio-medical pentru mama lui Ioan Grosaru şi „asigurarea unei sume de bani pentru a organiza cele creştineşti în memoria fiului său şi a-şi cumpăra lemne de foc, medicamente şi produse alimentare”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: