Programul Start-Up Nation va avea o sesiune suplimentară

> Circa 9.000 de planuri de afaceri depuse până în prezent

Programul Start-Up Nation va avea o sesiune suplimentară în acest an, în limita resursei financiare rămase neconsumate după evaluarea dosarelor înscrise în actuala etapă, termenul-limită pentru înscrierea în acest program fiind vineri, 14 iulie, ora 20.00, după cum a informat, ieri, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, până în prezent au fost depuse aproximativ 9.000 de planuri de afaceri.

„Există, însă, un mare număr de potenţiali candidaţi care nu şi-au putut finaliza procedura de înscriere, urmare a faptului că n-au reuşit să-şi înfiinţeze în timp util noile firme – condiţie obligatorie a programului – dată fiind suprasolicitarea infrastructurii tehnice a Oficiului Naţional Registrul Comerţului şi a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală” spune sursa citată.

Prin urmare, imediat după evaluarea dosarelor depuse în actuala etapă şi în limita resursei financiare rămase, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat va organiza o nouă sesiune de înscrieri.

„Obiectivul nostru esenţial este să încurajăm tinerii antreprenori şi pentru acest lucru este de bun-simţ să folosim până la ultimul leu resursa bugetară alocată. În acest sens trebuie interpretate declaraţiile şi atitudinea mea despre programul Start-Up Nation. Am avut reprezentarea că ar fi fost mai simplu să prelungim actuala sesiune… Din păcate, motive de ordin juridico-birocratic, pur şi simplu împiedică acest lucru. Ne rămâne, în schimb, opţiunea unei noi sesiuni în perioada imediat următoare, pe care o vom anunţa în timp util şi care se va desfăşura după aceleaşi reguli ca şi actuala sesiune de înscrieri” a explicat ministrul de resort, Ilan Laufer.

Programul Start-Up Nation are, în acest an, o finanţare de peste 1,7 milioane de lei, care asigură, în temeiul legii, suportul activităţii a 10.000 de noi firme înfiinţate după 31 ianuarie 2017.

Înscrierea în programul Start-Up Nation nu se va prelungi până la 28 iulie, aşa cum a anunţat (citat fiind şi de „Crai nou” – n. red.) miercuri după-amiază pe Facebook ministrul de resort, Ilan Laufer, astfel că sesiunea de depunere a candidaturilor se va încheia astăzi, 14 iulie, au declarat, ieri, pentru Agerpres, reprezentanţii ministerului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: